Antena Meniu Search
x

Foto Cum arată copacul SF care va fi "plantat" în Brașov. Costă 330.000 de lei și filtrează aerul ca 275 de arbori

Primăria Braşov va monta un copac realizat cu ajutorul bio-tehnologiei, care are o capacitate de filtra aerul egală cu ea a 275 de arbori, funcţionând pe baza unor ventilatoare care curăţă aerul ce trece prin nişte panouri din muşchi. Costul acestuia este estimat la 330.000 de lei.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.07.2022, 16:34

copac urban
Cum arată copacul SF care va fi "plantat" în Brașov. Costă 330.000 de lei și filtrează aerul ca 275 de arbori - thecivilengineer.org

„Un copac urban va filtra aerul din centrul Braşovului. Primăria administrată de Allen Coliban a început procedura de cumpărare a acestui sistem inteligent cu o capacitate de filtrare a aerului egală cu cea a 275 de arbori”, a anunțat, sâmbătă, USR într-o postare pe Facebook.

Cum funcționează și ce beneficii are copacul urban

„Sistemul inteligent «inspiră» aerul murdar, îl filtrează prin panourile cu muşchi şi îl «expiră» apoi ca aer filtrat, curat.  În plus, peretele de muşchi irigaţi răceşte şi zona înconjurătoare, iar prin banca de lemn de la baza copacului urban acesta poate fi folosit şi ca loc de relaxare”, a precizat sursa citată.

Costul de achiziţie al instalaţiei este estimat la 330.000 de lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie, transmite news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri sociale » Cum arată copacul SF care va fi "plantat" în Brașov. Costă 330.000 de lei și filtrează aerul ca 275 de arbori