Antena Meniu Search
x

Copii sărmani din Deva, ajutați de un luptător

Aproape jumătate dintre copiii români trăiesc într-o sărăcie lucie! Pe patru dintre ei i-am găsit undeva, la marginea Devei. Alături de părinţi locuiesc într-o casă care de abia se mai ţine.

Vezi și

Aproape jumătate dintre copiii români trăiesc într-o sărăcie lucie! Pe patru dintre ei i-am găsit undeva, la marginea Devei. Alături de părinţi locuiesc într-o casă care de abia se mai ţine. Nu au apă şi nici canalizare, însă au primit un cadou aşa cum nici nu au sperat, de la un om cu suflet mare. Un tânăr care s-a regăsit în povestea lor şi care a decis să le întindă o mână de ajutor.

Desculţi pe asfaltul rece şi cu haine subţiri, Gabriela, Nicoleta şi Andrei privesc cu o bucurie infinită ecranul televizorului nou primit. Pentru ei, fericirea se traduce simplu. Numesc „acasă" o locuinţă improvizată, fără pardoseala şi cu câţiva pereţi ridicaţi din bucăţi de scândură.

De la câţiva paşi distanţă, Georgiana îi supraveghează. Este sora mai mare şi mamă pentru fraţii ei atunci când părinţii sunt plecaţi să muncească pe unde apucă. Trăiesc pe un teren al nimănui, de la o margine uitată a Devei. Căldură au doar cu porţia, iar curent, printr-un generator făcut de capul familiei.

Impresionat de povestea lor, Ionuţ Răducanu a vrut să îi ajute. Are 32 de ani şi de ceva vreme trăieşte în Anglia. Luptă în competiţii de K1, însă nu a uitat niciodată de unde a plecat. I-a cunoscut pe copii printr-un amic şi de atunci le-a devenit cel mai bun prieten.

Aşa se face că înainte de Revelion, au fost musafirii lui Ionuţ. Au ajuns la coafor şi chiar la mall.

Curând, Ionuţ se va întoarce la viaţa lui din Londra. Vrea să revină însă la familia celor patru copiii cu şi mai multe ajutoare. Până atunci, îşi ia rămas bun, cu un sfat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Copii sărmani din Deva, ajutați de un luptător