Antena Meniu Search
x

Un copil şi-a făcut mâna praf la bazin pentru că administratorii nu au rut să schimbe la timp blocstarturile: "Era sfârşit de an"

Este şocant cum, ani la rând, mii de copii au fost puşi în pericol la cursuri de înot în Timişoara. Un băiat de opt ani s-a rănit grav la piscină.

Vezi și

Este şocant cum, ani la rând, mii de copii au fost puşi în pericol la cursuri de înot în Timişoara. Un băiat de opt ani s-a rănit grav la piscină, după ce şi-a tăiat mâna într-unul dintre dispozitivele montate pe marginea bazinului. Blocstart-urile, extrem de periculoase, nu au fost înlocuite, deşi administratorii ştiau de problemă şi, culmea, aveau şi unele noi.

"În momentul în care am spus: luaţi locurile, el deja a sărit. Şi-a dat seama că a furat startul. A pus mânuţa pe muchia ascuţită ca un cuţit." Profesoara de înot îşi aminteşte, pas cu pas, tot filmul accidentului. Cum a reuşit să iasă din apă, baieţelul, cu mâna însângerată, a venit direct la ea. 

Copilul nu şi-a dat seama că muchiile blocstartului, dispozitivul metalic instalat tocmai ca să-i ajute pe înotători la saltul în bazin, erau extrem de tăioase. Într-o fracţiune de secundă, mâna i-a fost făcută praf. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu: "Copilul a fost într-un moment dificil pentru că a avut secţionate, pe lângă tegumente, şi tendoanele de la membrul superior afectat."

Blocstart-urile metalice, cum este cel în care s-a rănit copilul, ar fi interzise, spun specialiştii. Nu au niciun fel de omologare. Dispozitivele periculoase au fost demontate după incident. Ele sunt folosite la bazinul din Timişoara din 2012. 

Pe acelaşi subiect

Şi fratele copilului rănit acum a trecut printr-o păţanie asemănătoare, în urmă cu câţiva ani. Revoltător e faptul că şefii complexului sportiv ştiau de problemă. Ba chiar ar fi putut înlocui blocstarturile periculoase. Unele noi, primite în toamnă, aşteaptă într-o magazie să fie montate. Motivul pentru care s-a întîrziat e uluitor.

Ştefan Hrib, administratorului Complexului Sportiv "Bega" Timişoara: "Era sfârşit de an, mulţi au plecat în concedii şi au avut probleme de avarie la bazin, ne-am gândit că o săptămână în plus faţă de 4-5 ani cât au fost..."

Părinţii baieţelului rănit au depus plângere la Poliţie. Speră ca vinovaţii să fie pedepsiţi şi, mai ales, ca un astfel de incident să nu se mai repete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un copil şi-a făcut mâna praf la bazin pentru că administratorii nu au rut să schimbe la timp blocstarturile: "Era sfârşit de an"