Antena Meniu Search
x

Prima vacanţă la mare pentru sute de copii nevoiaşi cu ajutorul unui preot din Iaşi

Pandemia nu îl împiedică pe un preot din Iaşi să aducă zâmbete pe chipurile copiilor nevoiaşi. Le-a promis, încă de anul trecut, că dacă învață bine, îi va duce la mare.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 17.08.2020, 12:27

Vezi și
  • Pe plajă vor ajunge zeci de copii din familii nevoiaşe.
  • Părintele Damaschin le va purta de grijă. 

Şi s-a ţinut de cuvânt. În ciuda riscurilor, a organizat excursii pe litoral, pentru 200 de copii. Aseară, au plecat primele autocare. Cei mici ştiu însă că vor avea o vacanţă altfel. Şi-au luat în bagaje şi măşti de protecţie.

Şi nerăbdarea este mare, la gândul că mai sunt câteva ore până când vor porni la drum. De departe însă, cea mai bucuroasă este Daria. O să vadă marea pentru prima oară.

Reporter: Cât de mult ţi-ai dorit tu să mergi la mare? Ţi-ai dorit?

Daria: Da.

Reporter: Cât de mult?

Daria: Foarte mult. 

Reporter: Ce o să faci prima dată când ajungi?

Daria: Nu ştiu.

Reporter: Nu te-ai gândit, nu? Crezi ca este frumos?

Daria: Da. 

Cele patru surori şi-au pregătit bagajele cu câteva zile înainte de plecare. Pe lângă ochelarii de soare şi pălării, au strecurat şi... măştile de protecţie. Mama lor le-a spus deja că va fi o vacanţă... atipică. Ba chiar s-a hotrât să le însoţească. 

Pe plajă vor ajunge şi alţi copii din familii nevoiaşe. Părintele Damaschin le va purta de grijă. 

Dan Damaschin, preot: Am copii orfani de unul sau de ambii parinti, am copii cu boli grave, copii cu dizabilitati, care au nevoie de soare si apa sarata. Daca incap 200 de mii de oameni, pe weekend, la mare, in Constanta, Mamaia si Eforie, ce mai inseamna inca 222 de oameni?

Peste 200 de copii se vor bucura de apă şi soare. Jumătate din ei săptămâna aceasta, iar ceilalţi... săptămâna viitoare. Părintele spune că şi-a luat toate măsurile de prevenţie împotriva noului coronavirus. 

Daca, in anii trecuți, principala grija era pentru a le asigura copiilor pălării și loțiuni solare pentru a nu avea arsuri sau pentru a face insolație, anul acesta nelipsite sunt măștile de protecție și gelul dezinfectant.

Înainte de plecare, copiii trec printr-un triaj epidmeiologic. Vor fi folosite mai multe autocare, pentru a se asigura distanţarea fzică. Şi la destinaţie va fi... precauţie, promite părintele. 

Dan Damaschin, preot: Vorbim de cazare in regim hotelier, cu camere separate, cu insotitor de grup din familie, cu activitati individuale, macare in serviciul catering.

Starea de sănătate a copiilor va fi monitorizata pe tot parcursul vacanţei, dar și la întoarcere... pentru câteva zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prima vacanţă la mare pentru sute de copii nevoiaşi cu ajutorul unui preot din Iaşi