Antena Meniu Search
x

Copiii cu diabet cer sprijin autorităților. Micii pacienţi vor senzori decontaţi care să măsoare glicemia fără ace

Peste 3.500 de copii cu diabet de tip I sunt nevoiţi să trăiască zilnic cu tratamente complicate, scheme de alimentaţie şi zeci de înţepături pentru a afla glicemia. Câţiva dintre ei au cerut astăzi ajutor autorităţilor din Sănătate.

Vezi și

Peste 3.500 de copii cu diabet de tip I sunt nevoiţi să trăiască zilnic cu tratamente complicate, scheme de alimentaţie şi zeci de înţepături pentru a afla glicemia. Câţiva dintre ei au cerut astăzi ajutor autorităţilor din Sănătate. Micii pacienţi vor senzori decontaţi prin care să-şi măsoare glicemia fără ace.

Antonia are doar şase ani, dar a învăţat termeni medicali de care mulţi adulţi nici n-au auzit. A fost diagnosticată cu diabet de tip I la vârsta de doi ani. De atunci poartă un senzor care-i spune în permanenţă cât trebuie să mănânce, pentru a nu ajunge în comă.

Din păcate senzorul nu este decontat de Casa de Asigurări. Antonia a fost cea care l-a convins pe ministrul de Finanţe că trebuie să aloce bani în acest sens.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice

Până la final de an le putem stabili, astfel încât cei care sunt în suferinţă să aibă o viaţă mai bună. 

Marius Coţofană, tatăl Antoniei

Sperăm că în faţa unui copil se va ţine de cuvânt.

Theodor deja ştie cum să-şi măsoare singur glicemia prin testele clasice. Are 6 ani şi este atent la fiecare aliment consumat.

Dorina Aolăriţei, mama lui Theodor:

Nici nu am îndrăznit să fac un calcul...un senzor costă peste 50 de euro, valabilitatea lui este de 6 zile.

Pe lângă banii de la Finanţe, copiii au primit şi promisiunea unui sprijin de la Ministerul Sănătăţii. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Am început să facem nişte demersuri privind un soi de debirocratizare...pentru că aceşti 3500 de copii nu prea pot să mai aştepte încă un an să mai fie înţepaţi de încă 3600 de ori.

Campania "Diabetul nu este o joacă" a fost iniţiată de Andreea Stroe, mamă a unui copil cu diabet de tip I.

Andreea Stroe - iniţiatorul campaniei, prezentator Antena 3

Am smuls această promisiune de-a avea în următoarele două săptămâni o întâlnire cu toate autorităţile care pot da o soluţie în zona aceasta de diabet juvenil.

Mihaela Bârzilă - prezentator Antena 3

Pentru copilul tău trebuie să lupţi, pentru că nu trebuie să-i arăţi niciodată deznădejdea ta.

Cauzele diabetului de tip I nu sunt doecamdată cunoscute, de aceea nici nu se poate vorbi de prevenţie. Singurul lucru cert este că numărul cazurilor este în continuă creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Copiii cu diabet cer sprijin autorităților. Micii pacienţi vor senzori decontaţi care să măsoare glicemia fără ace