Antena Meniu Search
x

CUTREMURĂTOR! Părinţii unui copil de 7 ani intrat în moarte clinică au acceptat ca să doneze organele acestuia şi astfel au salvat un băieţel de 5 ani

Are 5 ani şi, până ieri, făcea periodic dializă! Însă în viaţa lui s-a produs o minune. Viaţa băieţelului din Botoşani a fost complet schimbată de un alt copil.

Vezi și

Are 5 ani şi, până ieri, făcea periodic dializă! Însă în viaţa lui s-a produs o minune. Viaţa băieţelului din Botoşani a fost complet schimbată de un alt copil, intrat în moarte cerebrală. Părinţii lui au fost de acord să-i doneze organele, astfel, băieţelul de 5 ani a putut fi supus unei operaţii de transplant de rinichi.

Pe un hol de spital, o mamă plânge de bucurie. În timp ce alta îşi plânge copilul: "Sper să fie puternici. E greu să-ţi pierzi copilul, dar e o bucurie să dai viaţă."

Alexandru s-a născut cu insuficienţă renală cronică terminală şi, de când s-a născut, face dializă la Iaşi. Şansele ca medicii să găsească un rinichi atât de mic erau minime. Până când un băiat de 7 ani a ajuns la acelaşi spital în moarte clinică. Părinţii lui au înţeles că nu-l mai puteau salva. Dar puteau salva alte vieţi.

Medicii de la Spitalul Parhon au prelevat rinichii, ficatul şi corneea. Ficatul a fost transplantat unei femei de 38 de ani, la Bucureşti. Iar unul din rinichi a ajuns la copilul de 5 ani: "Acest copilaş este cel mai mic pacient al nostru transplantat. Au mai fost intervenţii făcute la copii. Sunt 4 până în prezent. Dar acest copilaş de 5 ani este cel mai mic. Şi este, în acelaşi timp, cu cea mai mare vechime. Dacă se poate spune aşa. La 5 ani, ai 5 ani de dializă." 

Operaţia a avut un succes, iar de acum înainte Alexandru va putea să meargă la grădiniţă şi să ducă o viaţă normală.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » CUTREMURĂTOR! Părinţii unui copil de 7 ani intrat în moarte clinică au acceptat ca să doneze organele acestuia şi astfel au salvat un băieţel de 5 ani