Antena Meniu Search
x

Copilul de 7 ani dispărut miercuri în Capitală a fost găsit

Pentru o clipă de neatenţie, un părinte poate plăti cu o viaţă de regrete. E lecţia pe care a învăţat-o ieri mama lui Matei, copilul pierdut în Capitală

Vezi și

Pentru o clipă de neatenţie, un părinte poate plăti cu o viaţă de regrete. E lecţia pe care a învăţat-o ieri mama lui Matei, copilul pierdut în Capitală

Cu un zâmbet larg, Matei îşi salută audienţa. Timp de câteva ore, a fost cel mai căutat copil din România. Zeci de poliţişti şi câini de urmă au răscolit Capitala ca să-l găsească.

Matei a dispărut ieri la prânz, după ce mama lui l-a lăsat singur câteva minute. Aceasta a dat imediat alarma. Prietenii au împânzit internetul cu poza lui, iar voluntarii au ieşit pe străzi să-l caute.

În tot acest timp: "M-am plimbat, am mers la un parc, m-am jucat cu câţiva prieteni. După aia am mai făcut o plimbărică şi mi-am făcut un serviciu. Am muncit, în prima zi am curăţat mizeriile de pe jos şi am ajutat".

O evadare care s-ar fi putut temina tragic. În România, dispar anual mii de copii. Sute dintre ei nu se mai întorc niciodată acasă. Se rătăcesc, sunt răpiţi sau ucişi, iar chipurile lor se pierd în dosare pe care se aşterne praful. După primele 24 de ore de la dispariţie, şansele ca un copil dispărut să fie găsit în viaţă, scad dramatic. De aceea, părinţii trebuie să ceară imediat ajutor.

Cel mai important, prima poezie pe care o învaţă un copil trebuie să fie datele de contact.

Şi în cazul copiilor mai mici, există soluţii. Atunci când cumpăraţi haine copiilor, e recomandat să luaţi astfel de obiecte pe interiorul carorra se afla etichete unde puteţi nota adresa, astf încât cel care îl găseşte să-l aducă acasă.

În cazul lui Matei, viteza de reacţie a poliţiştilor şi a voluntarilor a fost salvatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copilul de 7 ani dispărut miercuri în Capitală a fost găsit