Antena Meniu Search
x

Coronavirus în România: 1 deces din 10, în centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi

Aproximativ 10% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 în România s-au înregistrat în rândul persoanelor rezidente în centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.05.2020, 07:22

1 deces din 10, în centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi
1 deces din 10, în centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Cele mai multe decese s-au întâmplat în centrele din Suceava, Galați, și Neamț.
  • Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor.

Potrivit MMPS, procentul este semnificativ mai mic față de alte țări din Europa, iar cele mai multe decese s-au întâmplat în centrele din Suceava, Galați, și Neamț.

Măsurile excepționale luate de România în acest domeniu, încă din data de 10 martie 2020, cum ar fi decizia de prevenție și izolarea la locul de muncă al angajaților din toate centrele rezidențiale, au făcut să înregistrăm procente semnificativ mai mici față de alte țări. 

Astfel, România înregistrează aproximativ 10% din totalul deceselor cauzate de covid-19 în rândul persoanelor rezidente în centrele pentru vârstnici și persoane cu dizabilități, față de procente semnificativ mai mari din alte țări, se arată în comunicat.

Situația din centrele rezidențiale:

- 0,2% din totalul beneficiarilor au decedat ca urmare a infectării cu virusul COVID-19, respectiv 122 de vârstnici și adulți cu dizabilități.

- 1,15% din totalul beneficiarilor din sistem sunt infectați cu virusul COVID-19, respectiv 657 persoane, dintre care 17 copii.

- Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor.

- Există 360 de angajați infectați și s-a înregistrat 2 decese.

- Există 436 de beneficiari vindecați.

- Principalele județe afectate de epidemia COVID-19 în sistemul de asistență socială și protecție a copilului sunt: Suceava, Galați, și Neamț.

”Amintim că pentru plata cheltuielilor cu alocația de hrană și îndemnizația de cazare pentru personalul aflat în izolare preventivă la locul de muncă din serviciile sociale publice și private de tipul centrelor  rezidențiale MMPS a propus, iar Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Consiliilor județene și al Consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București, cu suma de 15.638 mii lei, din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020”, se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Coronavirus în România: 1 deces din 10, în centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi