Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coronavirusul închide Vama Veche pentru doua săptămâni

Numărul mare de infectări cu Noul Coronavirus a dus la închiderea restaurantelor şi pensiunilor din staţiunile Vama Veche şi 2 Mai.

de Andreea Filip

la 01.10.2020 , 17:29

  • Restaurantele şi hotelurile din Vama Veche vor rămâne cu lacătele pe uşă în următoarele 14 zile.
  • Decizia a fost luată după ce un număr mare de bolnavi cu COVID-19 a fost raportat la numărul de locuitori din zonă.

Timp de 14 zile cel puţin nici un fel de activitate nu se va desfăşura acolo. Chiar şi aşa turiştii nu s-au lăsat. Au găsit soluţii inedite de cazare. Nici lipsa teraselor nu i-a încurcat prea tare, oamenii au găsit alte variante.

Sezonul de plajă s-a încheiat aşa că şi micii antreprenori de pe litoral au început să pună lacătul pe uşi. În sudul litoralului un factor decisiv a fost şi creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Restaurantele şi hotelurile din Vama Veche, deschise tot timpul anului, vor rămâne cu lacătele pe uşă în următoarele 14 zile. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă după ce Direcţia de Sănătate Publică a anunţat un număr mare de bolnavi cu COVID-19 raportat la numărul de locuitori din zonă.

Vezi și

Cristina Schipor, director: Deci restaurantele nu mai au voie să aibă clienţi în interior, şcolile trec pe alt scenariu, deci cam astea sunt măsurile.

În ciuda vremii nu chiar prietenoase şi a restricţiilor impuse de autorităţi turiştii nu se lasă încă duşi acasă. Chiar dacă nu au avut unde să se cazeze, oamenii au găsit soluţii.

S-au descurcat şi când a fost vorba de mâncare. Au gătit la rulote şi şi-au început dimineaţa cu binemeritata ceaşcă de cafea.

După cele două săptămâni de restricţii autorităţile locale vor decide dacă situaţia va reveni la normalul de până acum.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Coronavirusul închide Vama Veche pentru doua săptămâni