Antena Meniu Search
x

Organizația Mondială a Sănătății a demontat mai multe mituri despre coronavirus

de Redactia Observator

la 10.04.2020, 18:03

Vezi și

Vitamina C, ceaiuri fierbinti, usturoiul sunt doar cateva dintre variantele de tratament sau prevenire a Covid 19, vehiculate in mediul online. Specialiştii atrag însă atenţia că aşa zisele soluţii sunt de fapt periculoase. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat o listă de adevărat sau fals prin care încearcă să spulbere miturile legate de noul Coronavirus.

Dacă vă puteţi ţine respiraţia mai bine de 10 secunde fără să tuşiţi ori să simţiţi vreun disconfort în zona pieptului nu înseamnă neapărat că nu aveţi Coronavirus. Este un soi de exerciţiu promovat de ceva vreme în mediul online, despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, evident, nu este eficient în diagnosticarea bolii.

În ceea ce priveşte prevenţia şi tratamentul, aflaţi că dacă luaţi antibiotice, procedaţi greşit. Nu este doar periculos, ci şi inutil, căci ele funcţionează doar împotriva bacteriilor, nu şi a virusurilor.

Periculos este şi să folosiţi substanţe pe bază de alcool ori de clor direct pe piele. Pulverizaţi-le doar pe suprafeţe. După cum ştim sunt toxice, deci pot fi şi extrem de dăunătoare pentru piele.

Specialiştii demontează încă un mit: nu există nicio dovadă că usturoiul ne-ar putea proteja cumva împotriva COVID-19, oricât de sănătos ar fi să îl consumăm.

Nici băile cu apă fierbinte nu fac asta- din contră. Vă puteţi alege cu arsuri, dacă exageraţi cu temperatura ridicată.

Periculoase sunt şi lămpile cu ultraviolete, care pot duce la iritaţii ale pielii. Eficient rămâne, în schimb, spălatul pe mâini, aşa cum ne tot recomandă medicii.

Nu în ultimul rând, vă spunem şi că Organizaţia Mondială a Sănătăţii subliniază, o dată în plus, că în faţa pericolului de infectare cu toţii suntem vulnerabili, indiferent de vârsta pe care o avem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Organizația Mondială a Sănătății a demontat mai multe mituri despre coronavirus