Antena Meniu Search
x

Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de premierul Grindeanu privind Compania de Apă din Buzău

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Buzău, la finalul întâlnirii cu primarul Constantin Toma, că va trimite Corpul de Control pentru a verifica situaţia de la Compania de Apă, după ce, la jumătatea lunii februarie, reprezentanţii municipalităţii nu au reuşit dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv al companiei.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Buzău, la finalul întâlnirii cu primarul Constantin Toma, că va trimite Corpul de Control pentru a verifica situaţia de la Compania de Apă, după ce, la jumătatea lunii februarie, reprezentanţii municipalităţii nu au reuşit dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv al companiei.

Grindeanu a discutat, sâmbătă, aproape o oră, cu primarul Buzăului, Constantin Toma, la sediul Primăriei, la finalul întâlnirii, premierul spunând că va trimite Corpul de Control la Compania de Apă, în condiţiile în care edilul este în conflict cu conducerea societăţii încă de la preluarea mandatului, în 2016.

”Am avut o discuţie cu domnul primar, aproape o oră, în care ne-am împărtăşit din experienţele comune ale administraţiilor locale, fie că vorbim de unde am activat eu sau de ce e specific la Buzău. Mie îmi place foarte mult ce am auzit de la primar, ce doreşte ca dezvoltare a oraşului, am discutat de asemenea chestiuni specifice legate de organigrama Primăriei Buzău si de ce a găsit, despre Compania de Apă, o să trimit Corpul de Control aici pentru a avea o idee clară despre ce s-a întâmplat şi despre ce vrem în continuare să se întâmple, atragerea de fonduri europene şi dezvoltarea, dar într-un mod cât se poate de clar. Am discutat şi despre reabilitarea Liceului Eminescu, despre Parcul Crâng, iar tot ce discutăm în perioada următoare trebuie să fie pus în practică, având un primar care e foarte bun administrator din punctul meu de vedere”, a spus Grindeanu.

În acelaşi context, premierul a declarat că a venit la Buzău pentru a vedea personal care este situaţia şi care sunt problemele zonei, el precizând că va continua seria întâlnirilor cu autorităţile din toate judeţele.

Sâmbătă dimineaţă, la intrarea în sediul Primăriei Buzău, premierul a fost aşteptat de câteva zeci de comercianţi nemulţumiţi că primarul Toma vrea să desfiinţeze centrul comercial în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a amenaja acolo o parte din birourile şi arhiva Primăriei. Oamenii i-au cerut premierului să găsească o soluţie pentru ei.

La ieşirea de la discuţiile cu primarul Constantin Toma, oamenii au scandat numele lui Grindeanu şi l-au aplaudat.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a solicitat o anchetă a Corpului de Control al premierului la Compania de Apă Buzău după scandalul din şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor companiei, când reprezentanţii municipiului Buzău nu au reuşit dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv al companiei.

La începutul lui februarie, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că va depune mai multe sesizări penale împotriva directorului Companiei de Apă Buzău, dar şi a reprezentanţilor acţionarilor şi a cerut public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008”, din cea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi din cea de preşedinte executive al PSD Buzău.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de premierul Grindeanu privind Compania de Apă din Buzău