Antena Meniu Search
x

Costă UN LEU, însă este o bombă! Otrava din cafeaua de la automate

Le găsim la orice colţ de stradă, în orice clădire, însă nu ştim că automatele de cafea sunt un real pericol pentru sănătate

Le găsim la orice colţ de stradă, în orice clădire, însă nu ştim că automatele de cafea sunt un real pericol pentru sănătate

Pui un leu, iese paharul şi curge licoarea "magică"! Dar câţi mai cumpăra boabe de cafea să le râşnească acasă?! Specialiştii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte cafeaua din automate. "E-uri" pe bandă rulantă, sintetice ascunse sub denumiri ciudate şi lungi, care te descurajează să mai citeşti etichetă, dar nu te descurajează să mai bei", spun aceştia.

Amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe. Provoacă celulită, irită stomacul, se resoarbe greu şi provoacă tensiune.

Un espresso de la automat conţine 100 de miligrame de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. Însă principala problemă este că la automate se foloseşte cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe.

Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore.

Cei care beau fie şi numai două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce şi la formarea pietrelor la rinichi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Costă UN LEU, însă este o bombă! Otrava din cafeaua de la automate