Antena Meniu Search
x

Video Fiica unui bărbat acuză medicii din Buzău: "A murit cu testul în mână". Povestea ta, o campanie Observator

Ştim din raportarile zilnice câţi pacienţi mor de coronavirus. Dar nu ştim câţi oameni mor în pandemie, cu un test negativ în mână, cerând ajutor la poarta spitalelor pline. Noi aflăm despre astfel de cazuri de la dumneavoastră, din mesajele pe care ni le trimiteţi la [email protected]. Strigăte de disperare, de ajutor, oameni care vor să-şi spună povestea, cu speranţa că astfel tragedia lor nu se va repeta.

de Denisa Morariu-Tamaş

la 26.11.2020, 20:43

Vezi și
  • Observator îți ascultă povestea. Scrie-ne despre experiența ta din pandemie pe [email protected]

Pandemia a lăsat-o pe Laura fără tată. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O nepăsare fatală, acuză tânăra care speră ca prin povestea ei să-i poată salva măcar pe alţii.  

Femeia spune că, la început de septembrie, Costel Manole a început să se simtă tot mai rău, să obosească tot mai tare.

Laura Topea, fiica pacientului: Am sunat la medicul de familie, care nu l-a consultat, doar i-a dat o reţetă de azitromicină, fără să îl vadă, fără să îl consulte. 

Azitromicina e un antibiotic puternic prescris în cazul pacienţilor confirmaţi cu COVID. Tatăl Laurei a luat cinci zile, aşa cum l-a sfătuit medicul său. Dar în loc să se simtă mai bine, se stingea încet-încet.

Laura Topea, fiica pacientului: Practic nu puteai să mai vorbeşti cu el, pentru că el pica într-o stare de somnolenţă, nu mai putea să fie conştient din cauza lipsei de oxigenare a creierului.

Disperată Laura a sunat la 112. Echipajul SMURD l-a consultat din uşa casei, fără să-i facă un test COVID, acuză femeia.  

Laura Topea, fiica pacientului: Deci nu i-au făcut absolut nimic, nu i-au luat o tensiune, nu i-au luat o saturaţie de oxigen, ci doar au avut grija să-l convingă să stea acasă, să refuze internarea.

Tânăra a decis să plătească un test covid la o clinică privată. Rezultatul: bărbatul nu avea coronavirus. Cu toate astea, saturaţia de oxigen era... 50. Au pornit în viteză spre spitalul judeţean Buzău.

Laura Topea, fiica pacientului: Am aşteptat la poartă peste jumătate de oră, până au făcut ei foile. Deci să ţii la poartă un pacient care nu avea oxigen... el nu putea să mai respire. L-au luat conștient, vorbind, l-au pus pe scaun l-au bagat la UPU. În 10 minute a şi decedat.

Aici se despart povestea fiicei de cea a managerului spitalului de urgenţă.

Claudia Damian, manager SJU Buzău: La 18:47 am prezentare la triaj, scrie pe foaia de observație, 18:50 intrat la majore, la 18:57 facut stop cardio-respirator.

Laura Topea, fiica pacientului: Nu este adevărat așa ceva. Ne-au ținut o gramadă la poartă până au facut toate actele, fără oxigen fără nimic.

Directorul spitalului mai spune că fiica pacientului a refuzat ca tatăl să fie preluat de ambulanţă pentru a fi transferat de la privat la stat.

Claudia Damian, manager SJU Buzău: Fata se pare că a zis că ajunge cu mașina proprie.

Laura Topea, fiica pacientului: Nu ni s-a propus să vina ambulanța. Nu e adevărat așa ceva. A murit cu testul în mână. Poate dacă nu aveam nici testul îl băga într-un sac şi îl duceam direct la cimitir.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Fiica unui bărbat acuză medicii din Buzău: "A murit cu testul în mână". Povestea ta, o campanie Observator