Antena Meniu Search
x

În decembrie, faţă de noeimbrie, a avut loc cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii 3 ani. Iar în 2018 vor continua scumpirile

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, românii se lovesc de o realitate dură. Coşul de cumpărături este chiar şi cu 20 la sută mai scump faţă de luna trecută.

Vezi și

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, românii se lovesc de o realitate dură. Coşul de cumpărături este chiar şi cu 20 la sută mai scump faţă de luna trecută. De la alimente, la carburanţi şi servicii, toate au costuri mai mari. Este cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii trei ani, avertizează reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică. 

Sărbători modeste sau buzunare aproape goale până la primul salariu din 2018. Sunt opţiunile cu care se confruntă majoritatea românilor, la cumpărăturile de sărbători. În decembrie, ouăle sunt cu 30 la sută mai scumpe faţă de luna trecută. Creşteri semnificative sunt şi la unt şi produsele lactate, dar şi la fructele proaspete. 

Dragoş Frumosu: "Dacă discutăm despre legume şi fructe, despre creşterea preţurilor la legume şi fructe, este clară şi certă. Pentru că în toţi anii, în această perioadă, ele provin din import." Mai mult, datele recente arată că rata anuală a inflaţiei a urcat în luna noiembrie la 3,23%, cel mai înalt nivel din august 2013. 

Nu doar cumpărăturile sunt mai scumpe acum, ci şi drumul până la hypermarket, pentru că un litru de carburant s-a scumpit din luna octombrie cu aproape un leu. Asta înseamnă că un şofer plăteşte penntru un plin de 50 de litri cu 50 de lei mai mult. 

Iar specialiştii ne avertizează că valul de scumpiri va continua şi în 2018. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În decembrie, faţă de noeimbrie, a avut loc cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii 3 ani. Iar în 2018 vor continua scumpirile