Video

Covor roșu și porumbei albi la înmormântarea lui Gabi Luncă. Fiica artistei: ”Mama a plecat în cel mai lung turneu”

De Adrian Lupușor.
Publicat: 06.04.2021, 20:11.
Actualizat: 06.04.2021, 20:12

Cu covor roşu, porumbei albi şi muzică. Aşa a fost înmormântată, astăzi, marea doamnă a muzicii lăutăreşti, Gabi Luncă. Aproape două sute de oameni au asistat la ceremonie. Au împărţit aceeaşi durere, dar la distanţă unul de altul.

Rebeca Onoriu, fiica lui Gabi Luncă: ”Dacă până acum câteva zile rugăciunea mea era ca Dumnezeu să facă minune, acum mă rog, îndrăznesc să-i cer Lui să mi-o trimită în vis, mi-e dor, mi-e dor”.

Două sute de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Gabi Luncă

Citește și:

Două sute de oameni au condus-o, au plâns-o şi au aplaudat-o pe ultimul drum pe Gabi Luncă, regina muzicii lăutăreşti, aşa cum o numesc fanii. Pe aleea cimitirului din Dămăroaia a fost întins un covor roşu. La ceremonie au răsunat cântece religioase şi au fost rostite rugăciuni. Nimic n-a putut alina durerea familiei.

Rebeca Onoriu, fiica lui Gabi Luncă: ”Mama a plecat în cel mai lung turneu al dânsei, de data asta nu sunt eu cea care o aștept, de data asta ne așteaptă dânsa”.

Estera Onoriu, fiica lui Gabi Luncă: ”Cea mai mare dorință a măicuței mele a fost să fie mamă, fiindcă a fost orfană de la 3 ani și jumătate și cel mai mare vis al ei a fost să devină mamă și greu, spre a doua parte a vieții, a devenit mamă. Și-atunci noi am fost cununa și succesul cel mai mare al ei”.

Timi Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă: ”A fost ca o mamă pentru toată lumea, a fost o femeie extraordinară”.

La finalul ceremoniei, într-un gest simbolic, zeci de porumbei albi au zburat spre cer.

Deşi au umplut aleea cimitirului, oamenii au purtat măşti şi au încercat să respecte distanţarea.

Gabi Luncă s-ar fi infectat cu Covid-19 de la o menajeră

În marea de haine negre se disting şi câteva combinezoane albe. Ele ne amintesc de ce a murit Gabi Luncă. În urmă cu aproape trei săptămâni, a ajuns la spital, infectată cu coronavirus. Ar fi luat virusul de la o menajeră.

Puiu Onoriu, fiul lui Gabi Luncă: ”Am sunat-o, că am auzit că are COVID. Zice mamă, hai să îţi dau o veste bună: mi-a ieşit rezultatul şi nu am COVID. De fapt, ea avea COVID, dar a minţit-o Estera, că nu a vrut să ştie”.

Sâmbătă, artista a pierdut lupta cu virusul.

Laura Bondari, artistă: ”Lasă un gol imens. A însemnat foarte mult pentru toată lumea, pentru România. Am crescut cu muzica ei, am iubit-o. Gabi Luncă rămâne inegalabilă”.

Gabi Luncă avea 82 de ani. Cântecele lăutăreşti sunt moştenirea pe care o lasă tuturor celor care au iubit-o. În memoria ei, familia vrea să deschidă o clinică de recuperare post-COVID.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.