Meniu
Search
x

Cozonaci frământați de brutarii din Sri Lanka, pe masa de Paște

Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar brutăriile sunt cât se poate de aglomerate, ca să facă faţă comenzilor. Printre cele mai căutate produse sunt pasca şi cozonacul.

De Redactia Observator la 13.04.2020, 17:49
Vezi și
  • Brutarii din Sri Lanka frământă cozonaci.
  • Comenzile nu se opresc în această perioadă.

Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar brutăriile sunt cât se poate de aglomerate, ca să facă faţă comenzilor. Printre cele mai căutate produse sunt pasca şi cozonacul.

În acest an, în Harghita se va consuma şi cozonac frământat de brutarii din Sri Lanka. Au fost acceptaţi de comunitate iar acum au început să înveţe atât limba română dar şi limba maghiară.

Una dintre specialităţile pregătite în Ditrău este Beigli, un cozonac tradiţional. Este cel mai căutat, nu doar pentru gustul foarte bun, ci şi pentru că se păstrează mai bine. Iar brutăria devenită celebră după un scandal rasist este asaltată de clienţi.

Eros Reka, reprezentat firmă: În ultimele zile avem peste 3000 de comenzi, între acestea intră tot felul de cozonaci, de beigliuri.

Angajaţii lucrează la foc continuu ca să facă faţă numărului mare de comenzi. La care contribuie chiar şi ei, în lipsa timpului.

Brutarii din Sri Lanka s-au adaptat şi ei noului mediu şi au trecut peste neplăcerile din trecut. Învaţă reţete tradiţionale dar şi limba localnicilor.

Prasanna Piumal, brutar din Sri Lanka: Au fost câteva probleme înainte aici cu oamenii din sat, dar cred că acum totul este în regulă. Lucrăm cu toţii împreună, am învăţat puţin şi limba maghiară. 

Gândurile le zboară totuşi spre casă, în Sri Lanka, ţară afectată şi ea de Coronavirus.

Prasanna Piumal, brutar din Sri Lanka: Familia e bine acum, dar din cauza problemei cu Coronavirusul totul este închis în Sri Lanka. Nimeni nu iese afară, toţi stau în case.

Epidemia a adus probleme şi în Ditrău. Brutăria vinde în această perioadă produsele exclusiv online şi le livrează cu ajutorul curierilor la domiciliul clienţilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cozonaci frământați de brutarii din Sri Lanka, pe masa de Paște