Cozonaci frământați de brutarii din Sri Lanka, pe masa de Paște
Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar brutăriile sunt cât se poate de aglomerate, ca să facă faţă comenzilor. Printre cele mai căutate produse sunt pasca şi cozonacul.
- Brutarii din Sri Lanka frământă cozonaci.
- Comenzile nu se opresc în această perioadă.
Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar brutăriile sunt cât se poate de aglomerate, ca să facă faţă comenzilor. Printre cele mai căutate produse sunt pasca şi cozonacul.
În acest an, în Harghita se va consuma şi cozonac frământat de brutarii din Sri Lanka. Au fost acceptaţi de comunitate iar acum au început să înveţe atât limba română dar şi limba maghiară.
Una dintre specialităţile pregătite în Ditrău este Beigli, un cozonac tradiţional. Este cel mai căutat, nu doar pentru gustul foarte bun, ci şi pentru că se păstrează mai bine. Iar brutăria devenită celebră după un scandal rasist este asaltată de clienţi.
Angajaţii lucrează la foc continuu ca să facă faţă numărului mare de comenzi. La care contribuie chiar şi ei, în lipsa timpului.
Brutarii din Sri Lanka s-au adaptat şi ei noului mediu şi au trecut peste neplăcerile din trecut. Învaţă reţete tradiţionale dar şi limba localnicilor.
Gândurile le zboară totuşi spre casă, în Sri Lanka, ţară afectată şi ea de Coronavirus.
Epidemia a adus probleme şi în Ditrău. Brutăria vinde în această perioadă produsele exclusiv online şi le livrează cu ajutorul curierilor la domiciliul clienţilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰