Antena Meniu Search
x

Crăciun românesc cu vin de 15 000 de ei

Petrec româneşte, dar mănâncă şi beau franţuzeşte. File de viţel de lapte care se serveşte la Palatul Elysee, faimosul vin Petrus sau caviarul. Sunt doar câteva dintre bucatele de lux pe care românii cu gusturi sofisticate şi conturi pline le aleg pentru masa de Crăciun. Reporterii Observator au făcut un tur prin magazine.

Vezi și

Bucatele de lux fac diferenţa pe masa românilor. Sarmalele şi cârnaţii sunt desuete. Iar românii bogaţi mânâncă delicetese comandate special pentru sărbători. Preparate sofisticate şi incredibil de scumpe. Comenzile se ţin lanţ, iar ca să facă faţă cererilor, comercianţii nu mai

Un caviar Baeli ar trebui să se regasească pe masa de sărbatori. Acesta este din Franta, este făcut lângă Bordoeaux dintr-un sturion care are aproximativ 60 de cm şi este foarte gustos.

Mică, dar scumpă. O cutie de doar 125 de grame de caviar costă 2 100 de lei. Şi fileul de viţel de lapte Cortezze menţine standardele de preţ. Costă 500 de lei kilogramul. Doar este carnea de vită cu care este servit Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, la Palatul Elysee.

Acesta este un vitel foarte special care are o alimentaţie foarte diversificată în iaurt şi la sfarşit are un ceai care îi ajută digestia.

La asemenea bunătăţi, se cade faimosul vin Petrus. Este unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume: se vinde cu 15 000 de lei o sticlă. Licoarea este făcută din struguri de viţă nobilă, plantată pe argilă albastră. Concurenţă îi face armagnacul.

Şi brie-ul cu trufe şi mascalpone completează perfect masa 'delicată" de Crăciun. Iar la desert, pică bine un panetonne cu ciocolată albă. Costă 500 de lei bucata.

Şi nu vă gândiţi că la asemenea preţuri comecianţii rămân cu bunătăţile în vitrine. Românii sunt mari consumatori de mâncare scumpă. Piaţa produselor gastronomice de lux a crescut cu peste 10 procente faţă de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Crăciun românesc cu vin de 15 000 de ei