Antena Meniu Search
x

"Vanatoare subterana": craniu de mamut descoperit in Covasna

Un craniu de mamut a fost descoperit intamplator de un localnic din Covasna, un iubitor al arheologiei care zilnic, din pura pasiune, isi ia foarte in serios "vanatoarea subterana".

Vezi și

Intr-un sat mic din Covasna, pamantul scoate la iveala lucruri mari. Comori vechi de milioane de ani. In pamantul plin de buruieni, un localnic, iubitor de cand se stie de arheologie, a dat astazi, intamplator, peste craniul unui mamut. “Am sapat un pic si am descoperit craniul. E prima descoperire facuta in viata mea de acest fel”, a spus omul.

Pentru el, a venit ca un dar, dupa ani de sapaturi, facute din pura pasiune. Si pentru specialistii care sunt incantati. “La prima vedere, ar fi vorba de un craniu de mamut. Nu de mastodont. Pentru ca molarul este prea mare, molar asa mare la mastodont eu, cel putin, din istorie sau din bibliografie, nu cunosc”, a explicat geologul Imre Sabu.

Dupa ce toate fragmentele osoase vor fi recuperate si puse in ordine, mamutul va ajunge, cel mai probabil, in muzeu, langa celalalt coleg al lui. In urma cu patru ani, in zona, a mai fost gasit un schelet de mamut - cel mai complet din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » "Vanatoare subterana": craniu de mamut descoperit in Covasna