Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Creierul ne dicteaza pe cine sa iubim

Iubirea e cel mai frumos lucru care poate aparea intre doua persoane. Ea apare din senin, neprogramat, dar pe niste baze stiintifice bine consolidate. Hormonii sunt cei vinovati de atractia intre un barbat si o femeie

Vezi și

La noi nu mai este doar instinct sexual, este si judecata pe care ne-o da encefalul, anumite segmente din creier, prin neurohormoni, care stabileste aceste comportament in cadrul relatiei dintre dumneavoastra si o persoana de sex opus.

Stiintific vorbind, atractia dintre doi oameni vine de la creier. El e cel care dicteaza cand sa te indragostesti, de cine, ce sa-ti placa la persoana de sex opus si cum sa-i faci pe plac. Totul tine de gandire.

Mijlocirea acestor sentimente s-a facut datorita creierului care stabileste o anumita conduita particulara, specifica omului. Dar acest creier ne face sa ne orientam catre o anumita persoana.

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca vinovat de atractie este si un hormon, numit oxitocina. El ar sta la baza iubirii. Nu e intocmai adevarat, dar oxitocina le-ar putea ajuta pe femei sa aiba ceva mai multa placere in timpul actului sexual.

Pentru ca mentine o anumita contractilitate activa, oxitocina nu se administreaza oral pentru ca nu are nici un fel de actiune, este activata la nivelul mucoasei digestive, ci se administreaza doar pe cale injectabila.

Cei drept, exista destui hormoni care ii ajuta atat pe barbati, dar le fac bine si femeilor. Unul dintre acesti hormoni esentiali este dopamina, neurohormon care are o valoare deosebita si care determina aceasta dorinta, aceasta inclinatie pentru a realiza un act sexual pentru ca aceasta relatie interumana nu se declanseaza tot timpul.

E clar, creierul dicteaza, iar hormonii pun in aplicare. Indragostitii stiu, insa, una si buna: in dragoste doar inima e de vina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Creierul ne dicteaza pe cine sa iubim