Antena Meniu Search
x

Vânzările de trotinete și biciclete au crescut de trei ori, față de aceeași perioadă a anului trecut

Un obicei bun pe care ni l-am însuşit în pandemie este faptul că folosim tot mai mult trotinetele electrice şi bicicletele. Magazinele şi-au triplat vânzările în ultima săptămână. 

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 20.05.2020, 23:20

Vezi și
  • Românii evită tot mai mult aglomerația din trafic și transportul în comun.
  • Românii caută biciclete pliabile, care să poată fi depozitate mai ușor.

Un obicei bun pe care ni l-am însuşit în pandemie este faptul că folosim tot mai mult trotinetele electrice şi bicicletele. Magazinele şi-au triplat vânzările în ultima săptămână. 

Explicaţia este simplă: românilor le e frică de transportul public, iar traficul a redevenit un calvar. 

Valentin Stan, reporter Observator: Suntem în centrul Capitalei. Vom merge către una dintre cele mai aglomerate zone ale Bucureştiului, în Pipera, însă folosind trotineta electrică. În paralel, colegii mei vor merge cu maşina şi ne vom întâlni la final.

Un drum spre nordul Capitalei în care vrem să vedem cât de greu ne este să respectăm noua lege a trotinetelor.

Valentin Stan, reporter Observator: Mergem cu o viteză de 15-16 kilometri pe oră. Legea spune că nu avem voie cu trotinete electrice care să prindă o viteză mai mare de 25 de kilometri pe oră. 

Valentin Stan, reporter Observator: Am oprit la semafor. Chiar dacă folosim trotineta sau bicicleta, trebuie să respectăm regulile de circulație.

Drumul este însă plin de peripeţii, mai ales că pentru unii Codul Rutier pare opţional. 

Valentin Stan, reporter Observator: Traseul este de șase kilometri. A durat 30-35 de minute să ajung aici cu trotineta. Colegii mei mă așteaptă de 10-15 minute.

Chiar şi aşa, tot mai mulţi s-au îndreptat spre biciclete sau trotinete în ultima săptămână. Vânzările au crescut de trei ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Ioana Anghel, reprezentant magazin sportiv: În general, caută ceva accesibil şi ce am putut observa şi este foarte diferit de altă perioadă, caută biciclete pliabile, biciclete care pot fi păstrate în casă. Cei care au cumpărat biciclete pliabile spuneau că le vor folosi ca şi mijloc de transport prietenos cu mediul.

În timpul pandemiei, transportul pe două roţi a devenit tot mai popular. Guvernele din Vest deja au luat măsuri pentru a-i ajuta pe oameni să evite transportul în comun. 

La Bruxelles, se vor construi 40 de kilometri de piste pentru biciclişti, iar în Germania, străzile au fost îngustate pentru noi piste. 

În România, însă, lipsa infrastructurii şi a educaţiei rutiere costă vieţi. 

Peste 200 de oameni mor anual în accidente în care au fost implicaţi biciclişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vânzările de trotinete și biciclete au crescut de trei ori, față de aceeași perioadă a anului trecut