Antena Meniu Search
x

Video Creştinii s-au întors în biserică, în Vinerea Mare, după doi ani. Restricţiile impuse de autorităţi trebuie însă respectate şi în faţa Domnului

Mergem întâi la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti unde a inceput slujba din Vinerea Neagră, aşa numita Denie a Prohodului.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 30.04.2021, 21:29

Vezi și

După doi ani, din nou împreună la slujbele din Săptămâna Mare. Uniţi în credinţă, dar distanţaţi de măsurile de protecţie, pentru că toţi credincioşii trebuie să stea la o distanţă de doi metri şi desigur să poarte masca de protecţie.

La Biserica Radu Vodă sunt şi forţe de ordine: jandarmii, care se asigură că aceste măsuri vor fi respectate. Sunt foarte mulţi credincioşi care sunt la slujba din Vinerea Mare. Cu siguranţă, numărul acestora ar fi mai mare dacă toţi cei care ar veni la biserică ar şi rămâne aici. Cei mai mulţi vin, aprind o lumânare şi pleacă acasă. Slujbele în acest an au loc în exterior. 

Ce semnifică Vinerea Mare

Revenind la însemnătatea zilei de vineri, Vinerea Mare sau Vinerea Neagră, spun preoţii că este cea mai importantă zi a Postului Paştelui, este ziua în care ne împăcăm cu Dumnezeu, ziua la care medităm la patimile şi răstignirea lui şi această zi este cinstită la slujbă prin rugăciune. Este Denia Prohodului, se va cânta prohodul în această seară şi trecem în mod simbolic pe sub masă, pe sub epitaf, un gest care semnifică trecerea de la moarte la viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Creştinii s-au întors în biserică, în Vinerea Mare, după doi ani. Restricţiile impuse de autorităţi trebuie însă respectate şi în faţa Domnului