Antena Meniu Search
x

5 criterii după care să te ghidezi când alegi un fotograf de eveniment

Te întrebi de ce ai avea nevoie să angajezi un fotograf pentru evenimentul tău? Probabil consideri că este o pierdere de timp și bani având în vedere că ai deja un prieten care deține un aparat foto și pe care l-ai rugat ulterior să realizeze câteva fotografii.

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 16:28

- pexels.com

Te întrebi de ce ai avea nevoie să angajezi un fotograf pentru evenimentul tău? Probabil consideri că este o pierdere de timp și bani având în vedere că ai deja un prieten care deține un aparat foto și pe care l-ai rugat ulterior să realizeze câteva fotografii.

Să angajezi un fotograf profesionist este una din cele mai raționale decizii pe care le poți lua în timpul planificării unui eveniment. Un fotograf potrivit pentru evenimentul tău poate asigura o experiență de neuitat, care va fi rememorată pentru mult timp, atât de tine, cât și de invitați. Parteneriatul cu un fotograf profesionist înseamnă imagini și videoclipuri de calitate superioară pe care le poți folosi în diferite scopuri precum promovarea unui eveniment deosebit, a unei companii, a unui produs sau site.

Presupunând că nu ai bugetul necesar pentru a angaja un fotograf profesionist în echipa ta, evenimentul pe care vrei să îl desfășori este în același timp șansă ta pentru a obține o serie generoasă de imagini de o calitate net superioară. Folosind, spre exemplu, serviciile foto-video a celor de la Luxury Photo Video poți defila mândru cu ilustrațiile realizate de ei pe site-ul propriu, pe social media, sau poți printa chiar și materiale care să înglobeze aceste imagini unice.

Cu toate acestea, să găsești și să lucrezi cu fotograful care trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse pentru ca evenimentul tău să iasă așa cum ți-ai propus, nu este o misiune la fel de ușoară ca un selfie pe care îl faci alături de prieteni. Iată în continuare cinci criterii după care să te ghidezi când alegi un fotograf profesionist pentru evenimentul tău.

1. Testimoniale/păreri

Începe prin a caută informații despre cei mai respectați fotografi din apropiere de la cele mai sigure surse, și anume prietenii și familia. O colaborare anterioară între un membru al familiei sau al cercului tău de prieteni și un fotograf de evenimente poate însemna o referință importantă în demersul pe care îl desfășori. Căutând online poți descoperi opinii relevante ale clienților care au beneficiat de serviciile unor fotografi cu reputație. De asemenea, aruncă o privire și asupra paginilor web ale fotografilor deoarece conțin materiale ale muncii pe care o desfășoară, astfel îți vei contura o idee asupra stilului pe care îl preferi.

2. Portofoliul

Dacă intenționezi să angajezi un fotograf profesionist pentru evenimentul tău, atunci este necesar să obții amănunte despre calitatea serviciilor pe care le desfășoară, cât și despre activitatea sa în domeniul fotografiei. Orice fotograf adevărat va avea la îndemână portofoliul cu cele mai reprezentative capturi și unghiuri imortalizate până la acel moment. În procesul de selecție a fotografului potrivit pentru evenimentul tău, acest catalog te poate ajuta să iei cea mai inspirată decizie. Dacă ai îndoieli în ceea ce privește calitatea fotografiilor, stilul sau modul de abordare a dinamicii, dacă unghiurile sunt înclinate, culorile nesaturate sau ipostazele celor surprinși în cadre sunt dintre cele mai ciudate, încearcă să nu te limitezi. Cercetează în continuare până când vei întâlni fotograful ideal.

3. Prețul

Unul dintre factorii decisivi care ar putea să îți influențeze decizia este prețul. Înainte să te pripești cu angajarea fotografului, ar trebui să ceri amănunte cu privire la costurile pe care urmează să le suporți. Când îți planifici bugetul, ține cont de durata evenimentului pe care îl planifici, aparatura necesară pe care fotograful trebuie să o transporte sau distanța pe care acesta este nevoit să o parcurgă pentru a ajunge la locul evenimentului. Dacă ai așteptări ridicate de la modul în care vor arăta fotografiile, asigura-te că ai un buget pe măsura exigențelor și profesionalismului pe care îl soliciți.

4. Termenul de predare al materialului realizat

Mulți fotografi prestează servicii excepționale, însă când vine vorba de a realiza partea de editare și creare a fotografiilor în format fizic intervin diverse probleme care încetinesc tot procesul, în cele din urmă termenul de predare fiind nerespectat. Tocmai din această cauză este critic să stabiliți împreună termenul limita de predare și să păstrați o comunicare cât mai eficientă pe toată durata colaborării.

5. Flexibilitatea pentru întâlniri

Când vine vorba de întâlnirile pentru discutarea detaliilor sau pentru semnarea contractului, un punct forte este acela ca profesionistul cu care vei coopera să aibă un program flexibil. Comunicarea între cele două părți este esențială, în consecință, nu neglijați aceste întâlniri cu caracter informativ.

Să găsești fotograful potrivit care să îți furnizeze cele mai calitative documentări ale evenimentului tău poate fi o adevărată provocare. Încearcă să îți dedici timpul necesar în așa fel încât să descoperi acel fotograf de prima clasă care îți va oferi cele mai bune rezultate ale muncii sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 5 criterii după care să te ghidezi când alegi un fotograf de eveniment