Antena Meniu Search
x

Criza energetică "resuscitează" industria minieră. Investiţii de 900 de milioane de euro în Oltenia, pentru a obţine energie în plus

Războiul de la graniţă şi criza energetică mondială au făcut ca România să "resusciteze" industria minieră. Dacă la începutul anului se făceau planuri pentru închiderea capacităţilor miniere şi disponibilizări, acum se fac angajări în cariere şi termocentrale. Ministrul Energiei anunţă investiţii de 900 de milioane de euro pentru a obţine energie în plus cu gaze şi resurse regenerabile. 

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 13:21

Vezi și

În ianuarie, Comisia Europeană a aprobat planul de restructurare conturat de statul român pentru Complexul Energetic Oltenia. Ne-am asumat atunci disponibilizări şi închideri de cariere chiar începând cu acest an, dar planurile s-au schimbat din mers. Acum, ministerul Energiei are alt discurs.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Nu oprim nimic. Totul merge înainte

Pe lângă cărbune, se urmăreşte şi crearea unui mix energetic la Complexul Oltenia. 900 de milioane de euro se vor investi în grupuri pe gaze şi eoliene în Gorj şi Dolj.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Vorbim de cei 800 de megawatti la Işalniţa pe gaz şi 400 de megawatti la Turceni tot pe gaz şi 700 de megawatti pe haldele de steril de la Complexul Oltenia.

Pe acelaşi subiect

Criza energetică resuscitează industria minieră

Dacă până acum se vorbea deja de un ultimatum pentru energia pe cărbune, acum este energie în plus. 

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Atâta timp cât energia pe bază de cărbune este rentabil s-o produci din punct de vedere comercial, o produci. Nu se va închide nimic

Cât priveşte stocurile de cărbune şi gaze pentru această iarnă, ministrul Energiei a dat asigurări că nu vor fi probleme.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Nu avem absolut nicio problemă cu stocurile de iarnă. De altfel, pot spune că rezervele din depozitele de gaze naturale au depăşit 90%. Avem 90,3% în această dimineaţă. Rezervele de cărbune sunt conform planului de iarnă.

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România. Asigură aproape un sfert din necesarul de energie din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Criza energetică "resuscitează" industria minieră. Investiţii de 900 de milioane de euro în Oltenia, pentru a obţine energie în plus