Antena Meniu Search
x

A făcut criză de epilepsie la volan şi a intrat cu maşina într-un parc

Scene de infarct într-un parc din Bucureşti. Un şofer a ajuns până în spaţiul de joacă al copiilor după ce a făcut prăpăd pe şosea. Cei care au intervenit spun că i-a rămas piciorul blocat pe acceleraţie, pentru că ar fi suferit o criză de epilepsie la volan. Putea fi o tragedie.

de Redactia Observator

la 10.05.2019, 21:48

Vezi și

Scene de infarct într-un parc din Bucureşti. Un şofer a ajuns până în spaţiul de joacă al copiilor după ce a făcut prăpăd pe şosea. Cei care au intervenit spun că i-a rămas piciorul blocat pe acceleraţie, pentru că ar fi suferit o criză de epilepsie la volan. Putea fi o tragedie. Doar norocul a făcut ca la acea oră să nu fie copii în parc. 

Imaginea acestei maşini înfipte în toboganul pe care, zilnic, se joacă zeci de copii, i-a şocat pe locuitorii din sectorul 3 al Capitalei. 

Copiii care se jucau de obicei în parc, s-au jucat printre cioburile rămase de la accident

Accidentul a avut loc la ora 8 dimineaţa, când cei mai mulţi copii se îndreptau spre grădiniţe şi şcoli.

Dacă ar fi fost într-o zi de weekend ori dacă accidentul ar fi avut loc două ore mai târziu putea fi o tragedie. 

Pentru că n-au mai putut să folosească toboganul, cei mici s-au jucat printre cioburi. 

Şoferul de 38 de ani a lovit două maşini parcate şi, cu viteză, a intrat direct în gardul ce împrejmuieşte locul de joacă. Numai toboganul l-a putut opri. Bărbatul ar fi suferit o criză de epilepsie. 

Potrivit legii, orice conducător auto care suferă de epilepsie, trebuie monitorizat până când au trecut cinci ani de la ultima criză.

Medicul are obligaţia de a anunţa poliţia, în cazul şoferilor cu epilepsie

Legea nu spune însă şi cine ar trebui să facă asta. Un şofer care a suferit o primă criză neprovocată, poate fi declarat din nou apt de a conduce după şase luni.

Unui şofer care a suferit o astfel de criză însoţită de pierderea cunoştinţei, i se permite să se întoarcă în trafic după un an.

Iar dacă aceste crize apar exclusiv în somn, şoferul nu are niciun fel de restricţii. 

Întreaga responsabilitate revine medicului în grija căruia se află un şofer cu astfel de probleme. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urmă cu trei ani, în Brăila, un şofer de 27 de ani a ucis cinci oameni nevinovaţi după ce a făcut, la volan, o criză de epilepsie, provocată de consumul de droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » A făcut criză de epilepsie la volan şi a intrat cu maşina într-un parc