Antena Meniu Search
x

Mii de italieni dau spaga pentru a deveni avocati, in Romania

Mii de italieni au optat deja pentru solutia de a da mita ca sa ia examenul de barou nu la Roma sau la Milano, ci la Bucuresti. Afacerea a fost pusa la cale de o retea formata din italieni si romani.

Vezi și

“In Romania, cu doua, trei mii de euro poti face orice”! E un principiu pe care italianul din imagini l-a testat deja foarte bine. Barbatul filmat cu camera ascunsa de jurnalistii de la cotidianul La Repubblica racoleaza italieni care au absolvit Dreptul si care vor sa devina avocati. Ca sa scape de procedurile anevoioase si indelungate din Italia, el ii invita sa dea examenul de barou in Romania. Aici functioneaza o retea bine pusa la punct.

“Tu vii in Romania, dai examenul, care dureaza trei ore si platesti 3.500 de euro pentru asta. Sunt foarte cautat. Toata lumea ma cauta. Sincer, e un macel”, spune cel care ii face avocati pe italieni, peste noapte.

Jurnalistii care au facut ancheta au mai aflat ca examenul de la Bucuresti este un test grila, cu 60 de intrebari. Pentru suma potrivita, italienii pot primi raspunsurile corecte, cu cateva zile inainte. Cu toate taxele si spagile la zi, intreaga afacere il costa pe un italian cam 7.000 de euro.

Faptul ca, in Romania, poti ajunge avocat foarte usor, daca ai bani de spaga, a fost demonstrat si in trecut, de reporterii Observator.

“Uniunea Nationala a Barourilor din Romania s-a adresat avocatilor italieni in scopul stoparii acestui fenomen. Nici in Italia, nici in Romania nu vor ajunge sa profeseze vreodata”, a declarat Ilie Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti.

Scandalurile diplomelor obtinute pe spaga, la noi in tara, s-au lasat cu arestari chiar zilele trecute. Procurorii au retinut sase membri ai Baroului Bota din Suceava pentru inselaciune. Iar la inceputul anului, o retea de diplome false a fost anihilata la Universitatea de vest Vasile Goldis din Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Mii de italieni dau spaga pentru a deveni avocati, in Romania