Antena Meniu Search
x

Culisele unei afaceri de milioane

După ce a dat tunuri imobiliare impresionante în cartiere de lux ale Bucureştilor, precum Floreasca, Moşilor şi zona Circului şi a făcut milioane de euro din afacerile cu pământ, celebrului samsar de drepturi litigioase Gheorghe Stelian i s-a înfundat

Vezi și

După ce a dat tunuri imobiliare impresionante în cartiere de lux ale Bucureştilor, precum Floreasca, Moşilor şi zona Circului şi a făcut milioane de euro din afacerile cu pământ, celebrului samsar de drepturi litigioase Gheorghe Stelian i s-a înfundat

Şi nu doar lui, ci şi celor acuzaţi că l-au sprijinit şi protejat - omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul ministru Elena Udrea şi fosta şefă de la Combaterea Crimei Organizate, Alina Bica. Cu ajutorul lor, Stelu a obţinut zeci de milioane de euro, mai exact, despăgubiri umflate de trei ori la nişte cote ameţitoare şi pentru cei mai avuţi români. 

Imediat ce a pus mâna pe mii de metri pătraţi din nordul şi centrul Bucureştilor, Gheorghe Stelian a mai dat un tun. După numele diplomatului european de la care a cumpărat drepturile asupra unui teren din zona Plumbuita, din nord-estul Capitalei.

Afacerea are legătură cu dosarul penal pentru despăgubirile de la Agenţia Restituirii Proprietăţilor. Mai exact, dosarul care îi ţine după gratii pe Dorin Cocoş şi pe Alina Bica.

Stelu a cumpărat cu 6 milioane de lei de la Dino Sinigalia drepturile litigioase pentru 14 hectare în Plumbuita, fosta fabrică de cărămidă. A primit despăgubiri umflate cu 62 de milioane de euro pentru 13 hectare.

Pentru restul de şase mii de metri pătraţi, Gheorghe Stelian a primit de la Prefectură un teren la schimb, într-o zonă în plină expansiune imobiliară, bulevardul Dimitrie Pompeiu.

În total, şi cu acest teren: 69.578 mp şapte hectare din Sectorul 2 au trecut în proprietatea afaceristului.

Coincidenţă sau nu, aceste proprietăţi retrocedate lui Gheorghe Stelian sunt lipite sau în zone apropiate. În special în Floreasca, unde samsarul de drepturi litigioase a primit parcele unde era o palmă de pământ liberă, între casele oamenilor. Pentru toate a obţinut autorizaţii de construcţii pe bandă rulantă de la Primăria Sectorului 2. Unul din terenuri e la o aruncătură de băţ de blocul din Chopin al Elenei Udrea, afacere intermediată tot de Stelu.

Reprezentanţii Prefecturii şi cei ai Primăriei Sectorului 2, cele două instituţii care i-au dat proprietăţi pe bandă rulantă lui Gheorge Stelian, nu au dorit să comenteze. Mai mult, zecile de autorizaţii eliberate cu lejeritate controversatului afacerist par să fie păzite mai ceva ca tainele Vaticanului. Sunt secrete comerciale.

Beneficiarul retrocedărilor, Stelu, este arestat la domiciliu. La sediul oficial al firmelor sale din bulevardul Kiseleff, este scump la vedere.

Gheorghe Stelian a făcut sute de milioane de euro în bani şi terenuri cumpărând drepturile litigioase în aceste trei afaceri cu aproape: 2.450.000 euro două milioane şi jumătate de euro. Adevăraţii proprietari au rămas cu praful de pe tobă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Culisele unei afaceri de milioane