Antena Meniu Search
x

Culturi compromise. Ploile nu sunt mereu dar ceresc!

Dupa vreme ploioasa de o saptamina in harghita apele scurse de pe versanti produc pagube agicultorilor. Pierderea este 500 de mii lei, sint afectate in jur de 820 de hecatre de teren agricol.

Vezi și

Dupa vreme ploioasa de o saptamina in Harghita apele scurse de pe versanti produc pagube agicultorilor. Pierderea este 500 de mii lei, sint afectate in jur de 820 de hecatre de teren agricol.

Sute de hectare de teren sunt acoperite de ape şi tone de răsaduri de cartofi, sfeclă de zahăr, grâu şi furaje compromise. De zile întregi plouă fără încetare. 

Cel mai grav este în Zona Cozmenului. Aici, ploaia însoţită de grindină a ridicat pagubele la peste 500 de mii de lei. În total sunt 820 hectare de teren agricol afectate.

Toate culturile au fost afectate. Ori producători mari, ori producători mici deci aici n-a fost excepţie. La cartofi şi sfeclă producătorii au pierdut cel puţin 30 la sută din producţie.

Paguba este foarte mare, numai la sfecla, un hectar de sfeclă, costă în jur de 50 de milioane, deci 5 mii de lei, şi dacă socotim la 14 hectare, veţi vedea, înseamnă în jur de un miliard numai la sfeclă.

Oamenii spun că cel mai grav este că plouă în continuare în fiecare zi. Şi nici prognoza nu arată prea bine. Localnicii se gândesc deja cu groază la faliment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Culturi compromise. Ploile nu sunt mereu dar ceresc!