Video

Cum se pregătesc bisericile să-și întâmpine credincioșii în noaptea de Înviere

De Andreea Milea.
Publicat: 21.04.2021, 21:06.
Actualizat: 21.04.2021, 21:06

Dacă anul trecut slujba de Înviere a fost fără credincioşi în biserici, acum vom putea participa la slujbă, pe tot parcursul nopţii, pentru că restricţiile dispar pentru 48 de ore. Chiar şi aşa, oamenii trebuie să respecte aceleaşi reguli: masca de protecţie şi distanţarea fizică.

Gabriel Cazacu, preot paroh Mănăstirea Caşin: ”Am poziţionat scaunele astfel încât să avem această distanţare recomandată. Pentru cei care nu au neputinţe fizice şi care nu au nevoie de scaun, vom păstra, vedem în aceste pătrate din pavimentul parohiei noastre, vom pastra un pătrat liber între credincioşi, atât în faţă pe laterale cât şi în spatele nostru”.

Cu mască şi la distanţă unii de alţii, aşa se va sta la slujba de Înviere. Noutatea faţă de anul trecut e că acum se va putea sta şi înăuntru.

Gabriel Cazacu, preot paroh Mănăstirea Caşin: În sfânta biserică vom putea găzdui 150 de persoane. Accesul în biserica va fi asigurat de voluntarii parohiali, in numar de 30. Acestia vor norma accesul credinciosilor de la intrarea principală”.

Citește și:

Reguli pentru credincioșii care vor asculta slujba de afară

În noaptea de înviere, credincioşii vor primi lumina sfântă în curtea bisericii, respectând distanţa de 1 metru si jumătate. Dacă nu sunt foarte mulţi participanţi, atunci slujba va fi continuată în interiorul bisericii.

Altfel, oficierea va avea loc în aer liber. Iar toată noaptea nu vor exista restricţii de circulaţie.

”Ne-a lipsit foarte mult! Eliberare sufletească!”

”Este un drept al nostru de a ne respecta credinţa. Voi merge să iau lumină”.

”O să mergem. Să sperăm că nu o sa fie atât de aglomerat”.

Klaus Iohannis, preşedintele României: ”În noaptea de Înviere orice crestin poate să meargă la biserică, dacă dorește”.

Doar circulația persoanelor este permisă în noaptea de Înviere, avertizează premierul

Cei care sperau să profite de ridicarea restricţiilor primesc veşti proaste.

Florin Cîţu, premierul României: ”În afara de circulaţie, totul e închis. Nu există restaurante, totul e închis. Din punctul acesta de vedere este o noapte normală”.

Pentru cei care nu pot veni la biserică, preoţii au pregătit combinezoane pentru a putea duce din uşă în uşă lumina sfântă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.