Antena Meniu Search
x

Românii sunt aşteptaţi duminică la vot. Unde şi cum puteţi vota (Video)

Amenajarea unei secţii de votare nu este o treabă atât de complicată, dar e bine să fie făcută din timp! Iar cel mai simplu este să transformi o sală de clasă într-un loc în care cetăţenii se pot prezenta la urne.

de Redactia Observator

la 23.05.2019, 14:55

Vezi și

Amenajarea unei secţii de votare nu este o treabă atât de complicată, dar e bine să fie făcută din timp! Iar cel mai simplu este să transformi o sală de clasă într-un loc în care cetăţenii se pot prezenta la urne. Abia duminică, în ziua votului, geamurile şi uşile vor fi sigilate şi vor fi aduse buletinele.

Aproape 19 milioane de cetăţeni sunt aşteptaţi duminică la vot atât în ţară cât şi în străinătate. Chiar şi în Coreea de Nord există o secţie, însă acolo, din cauza problemelor legate de conexiunea la Internet, cei nouă alegători îşi vor valida votul telefonic. În ţară, însă, unele secţii sunt deja amenajate pentru scrutinul din 26 mai.

În cazul în care un cetăţean doreşte să voteze doar pentru alegerile europarlamentare va primi un singur buletin de vot. Prezenţa lui nu va fi luată în calcul pentru referendum.

Dacă nu vă aflaţi în localitatea în care aveţi domiciliul, puteţi vota pe listele suplimentare. Găsiţi toate secţiile pe siteul www.registrulelectoral.ro.

Reprezentaţii Autorităţii Electorale Parmanente avertizează că încurajarea votului condiţionată de acordarea unor premii este ilegală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru campanie, partidele au cheltuit peste 60 de milioane de lei, bani care vor fi decontaţi de stat. Pentru ca un partid să intre în Parlametnul European trebuie sa treaca pragul de 5%, în timp ce referendumul va fi validat doar dacă 30% din electorat se va pronunţa cu privire la cele două întrebări supuse consultării publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii sunt aşteptaţi duminică la vot. Unde şi cum puteţi vota (Video)