Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Cura de slabire perfecta

Cred ca tocmai s-a inventat cura de slabire perfecta! Principiul este simplu: cinci zile pe saptamana poti manca ce si cat vrei

Vezi și

Lupta cu kilogramele in plus este inca o batalie pierduta de multi. Insa o dieta in voga in Statele Unite si in Marea Britanie promite minuni. In plus, este numai buna daca vreti sa slabiti, dar nu puteti renunta la cartofii prajiti, la pizza sau la dulciuri. De fapt, nici nu este nevoie, caci slabesti mancand. Si asta pentru ca specialistii spun ca cinci zile pe saptamana avem voie sa mancam orice, cu conditia ca doua zile sa tinem cura.

Teoretic este simplu! Practic, insa, dupa ce ai mancat cinci zile tot ce-ai vrut, sa te limitezi la maximum 600 de calorii pe zi in cele doua zile de cura de slabire, e destul de complicat. Varianta este ca in zilele de dieta sa ai o alimentatie formata in marea majoritate din proteine de origine animala, care tin cat de cat de foame. “O dieta bogata in proteine stimuleaza, dar efectele pe organism in timp poti fi negative. Multa carne, multa proteina inseamna un sistem renal pus la grea incercare, inseamna prea mult azot, risc de crestere a acidului uric, constipatie, transpiratie urat mirositoare”, a explicat medicul nutritionist Lygia Alexandrescu.

Cercetatorii britanici si americani au ajuns la concluzia ca posturile intermitente ii ajuta pe oameni sa piarda mai multe grasimi. Asa ca o masa cu mici si cartofi prajiti, dar si o prajitura la desert, in fiecare dintre cele cinci zile n-ar trebui sa fie o problema.

Dieta formata din cinci zile de rasfat culinar si doua de foame nu le suna bine romancelor. Doamnele au propriile secrete pentru a pierde in greutate.

Legumele si fructele sunt excelente in cura de slabire si doar unele dintre ele au restrictii de cantitate. In cazul celor doua zile de post, vorbim - totusi - de 600 de calorii pe zi, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din necesarul unui adult sanatos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Cura de slabire perfecta