Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mărturii ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE ale celor care au văzut cum o femeie a fost ucisă cu un cuţit, pe stradă, la Mioveni, de un bolnav psihic, fost profesor

Atacată sălbatic şi ucisă pe stradă, la întâmplare, ziua în amiza mare. O femeie din Mioveni a fost omorâtă sub privirile trecătorilor de un fost profesor de istorie, bolnav phihic. A mai înjunghiat o tânără în urmă cu trei ani, dar statul l-a lăsat în grija mamei, cu o simplă semnătură. 

de Redactia Observator

la 25.08.2017 , 20:10

Atacată sălbatic şi ucisă pe stradă, la întâmplare, ziua în amiza mare. O femeie din Mioveni a fost omorâtă sub privirile trecătorilor de un fost profesor de istorie, bolnav phihic. A mai înjunghiat o tânără în urmă cu trei ani, dar statul l-a lăsat în grija mamei, cu o simplă semnătură. 

"Băiatul a venit de acolo şi femeia trecea pe stradă, el avea cuţitul în mână şi i-a dat direct la gât.", povesteşte un martor. Un altul adaugă: "Femeia atât a zis: M-a tăiat!"

Până la spitalul din Piteşti, Gina, femeia înjunghiată, a pierdut prea mult sânge. N-a avut nicio şansă. Tânărul cu probleme psihice a lovit, din nou, la întâmplare. A stat ascuns în scara de bloc şi s-a năpustit asupra ei. O femeie de 69 de ani fără apărare. 

Vezi și

Fratele criminalului e şi el şocat: "Condoleanţe familiei, îmi pare rău... Deci, ce-a ţinut de mine... eu am fost, l-am susţinut să nu fie probleme." Problemele fratelui său sunt vechi. E fost profesor de istorie. La 37 de ani şi-ar fi pierdut minţile după ce a rămas fără serviciu. În urmă cu 3 ani, tot în centrul oraşului Mioveni, a înjunghiat o tânără studentă. Fata a supravieţuit, dar el nu a putut fi condamnat la închisoare. Expertiza a arătat că nu a avut discernământ.

Pe acelaşi subiect

A fost internat la spitalul din Vedea, dar medicii i-ar fi dat drumul după doar şase luni. Şi, periodic, revenea. Din cauza crizelor. Ultima dată a fost în urmă cu o lună. Acum era sub tratament, în grija mamei. 

Vecinii spun că, uneori, mama l-ar fi lăsat singur acasă. Femeia, fostă învăţătoare, s-ar fi întors la catedră, pentru a face rost de bani. Chiar şi acum, fratele atacatorului admite că nu l-au privit ca pe un pericol public. Şi-a lăsat chiar şi copilul lângă unchiul cu probleme. Familia care l-a scos pe semnătură din spital nu vrea să îşi asume întreaga răspundere: "E o culpă comună, dacă e să o luăm aşa... Instituţiile, legislaţie, familie.", spune fratele.

"Nu există răspundere juridică în momentul în care scoţi pe semnătură pe cineva, este un vacuum legal despre care tot vorbim. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un stigmat al unui sistem.", declară Gabi Diaconu, psihiatru.

Un sistem care nu se schimbă, în ciuda cazurilor grave şi a vieţilor pierdute. 

Copiii femeii ucise revin din străinătate acasă, să-şi înmormânteze mama. Iar un oraş întreg este în şoc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Mărturii ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE ale celor care au văzut cum o femeie a fost ucisă cu un cuţit, pe stradă, la Mioveni, de un bolnav psihic, fost profesor