Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş va merge mâine în Parlament! Senatorii au cerut întrevederea după descinderea ANAF la trustul Intact

Demonstraţia de forţă a Fiscului, în faţa jurnaliştilor trustului Intact, stârneşte reacţii fără precedent în parlament. Mai ales că unii aleşi au fost martori la tentativa de intimidare. Senatorii au cerut, astăzi, o întrevedere cu şeful Guvernului. Parlamentarii acuză încălcarea constituţiei şi a dreptului la liberă exprimare.

Vezi și

 Demonstraţia de forţă a Fiscului, în faţa jurnaliştilor trustului Intact, stârneşte reacţii fără precedent în parlament. Mai ales că unii aleşi au fost martori la tentativa de intimidare. Senatorii au cerut, astăzi, o întrevedere cu şeful Guvernului.

Parlamentarii acuză încălcarea constituţiei şi a dreptului la liberă exprimare. Ei atrag atenţia că tentativa ANAF de a închide cele 5 televiziuni ale grupului Intact, sub pretextul recuperării unor datorii, este un precedent periculos pentru libertatea presei din România.

Descinderea brutală şi supranumerică organizată de ANAF ieri, la sediul unei televiziuni, cu controlul identităţiii persoanelor aflate în sediu, un control abuziv, din care probabil n-au lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene.

Senatorii au vorbit în premieră despre abuzul unei instituţii a statului, asupra unui trust de presă. Descinderea în forţă a inspectorilor ANAF în redacţia Observator şi Antena 3, dar mai ales în birourile trustului INTACT, a stârnit reacţii de la reprezentanţii tuturor partidelor.

Câţiva parlamentari chiar au fost martori la operaţiunea ANAF. Şi au povestit cum inspectorii fiscului au încercat să-i intimideze pe jurnalişti.

Cu 70 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri, senatorii au decis să-l cheme pe premierul Dacian Cioloş pentru o întrevedere.

Încercarea ANAF de a opri emisia pentru 5 televiziuni, urmărite zilnic de peste 10 milioane de oameni, sub pretextul unei executări silite, a fost dezbătută şi la Bruxelles.

Tot de la Bruxelles, Dacian Cioloş a anunţat că va merge mâine în Parlament să răspundă întrebărilor despre acţiunea ANAF în trustul INTACT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dacian Cioloş va merge mâine în Parlament! Senatorii au cerut întrevederea după descinderea ANAF la trustul Intact