Antena Meniu Search
x

Video Datoriile primăriei lasă oamenii cu gunoiul la uşă, în Baia Mare. Firma de salubritate renunţă să mai colecteze deşeurile

Oamenii din Baia Mare îl aşteaptă pe Moş Crăciun cu gunoiul la uşă, după ce firma de salubritate a anunţat că nu mai ridică gunoiul menajer din pricina datoriilor acumulate de municipalitate pe anul 2021.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.12.2021, 08:40

Vezi și

Operatorul de salubritate a suspendat colectarea deşeurilor menajere şi stradale din municipiul Baia Mare. Compania Drusal, autorizată să colecteze deşeurile menajere din municipiul Baia Mare, a anunţat, miercuri, că încetează activităţile motivând datoriile acumulate de municipalitate pe anul 2021.

Lăsaţi cu gunoiul la uşă

Reprezentanţii companiei Drusal au mai precizat că preluarea deşeurilor menajere din alte localităţi urbane şi rurale nu este afectată de situaţia creată în municipiul Baia Mare. Primăria municipiului Baia Mare a cumulat datorii în valoare de 14 milioane lei pentru serviciile prestate în acest an şi alte 4 milioane lei , restanţe pentru care există sentinţe definitive.

Pe de alte parte, ADI Deșeuri susține faptul că nu e legală acțiunea operatorului de salubrizare pentru că nu a notificat întâi municipalitatea că intenționează să sisteze ridicarea gunoiului. Conform contractului ar fi trebuit să facă asta cu 15 zile înainte să renunțe la ridicarea gunoiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Datoriile primăriei lasă oamenii cu gunoiul la uşă, în Baia Mare. Firma de salubritate renunţă să mai colecteze deşeurile