Video Cum ajung gunoaiele englezilor să-i îngroape pe români cu complicitatea traficanţilor. O anchetă Observator şi BBC
Gunoaiele, o problemă transfrontalieră. O anchetă Observator în colaborare cu BBC arată cea mai gravă infracţiune de mediu din Europa - traficul de deşeuri. România este poartă de intrare pentru resturile Europei şi v-am arătat asta în campania "După noi, gunoiul". Sute de milioane de euro, bani negri, din afaceri murdare. Otrava altora trece graniţa spre România.
"Cred că oamenii ar fi surprinși și nu înțeleg cât de multă criminalitate este implicată, atât în Marea Britanie, cât și în România, iar Poliția Britanică a raportat câți bani se câștigă din criminalitatea de mediu", a declarat Angus Crawford, jurnalist BBC.
De aproape un an, Observator investighează problemele de mediu şi vi le arată prin campania "Dupa noi, gunoiul". Am scos la lumină adevărate bombe ecologice, am tras semnale de alarmă şi am făcut un prim pas pentru modificarea legislaţiei.
"Gunoiul îl vedem cu toţii, pentru că ne împiedicăm zilnic de el. Dar al cui este? Noi am venit şi am spus 'Gunoiul ăsta e aici pentru că...'. Asta am făcut prin campania 'După noi, gunoiul', am încercat să-i facem pe oameni conştienţi de acest pericol. Ne-am săturat de pandemie, dar pandemia gunoiului, a poluării, este la fel de periculoasă şi riscăm să ne îmbolnăvim la fel de uşor. De ce 'otrava' altora ajunge la noi? Nu e niciun secret că cea mai mare poartă de intrare în România este Portul Constanţa. Gunoaiele altora sunt mascate de fapt sub bunuri second-hand", a declarat Bianca Iacob, reporterul Observator din spatele campaniei "După noi, gunoiul"
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰