Antena Meniu Search
x

Garda de Mediu, apel inedit pe Facebook: ”Sacoșa cu haine lăsată lângă ghena de gunoi, un gest de mărinimie care nu-și atinge scopul”

Reprezentanţii Gărzii de Mediu transmit, într-un apel lansat pe pagina de Facebook că lăsarea unei sacoşe cu haine lângă ghena de gunoi pentru cine are nevoie, sau a unei canapele, reprezintă "bune intenţii, care, de cele mai multe ori, nu îşi ating scopul". De multe ori, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu aceste gesturi de mărinimie sunt parte a problemei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.12.2021, 16:38

Garda de Mediu, apel inedit pe Facebook: ”Sacoșa cu haine lăsată lângă ghena de gunoi, un gest de mărinimie care nu-și atinge scopul”
Garda de Mediu, apel inedit pe Facebook: ”Sacoșa cu haine lăsată lângă ghena de gunoi, un gest de mărinimie care nu-și atinge scopul” - Facebook/Garda de Mediu

"O sacoşă cu haine lăsată lângă ghena de gunoi, în ideea că «poate cineva care are nevoie de îmbrăcăminte», o canapea pe care încă se mai poate dormi, dată de pomană pe un site de anunţuri «unui sărman care nu îşi poate permite una nouă» sau covorul moştenit de la părinţi, pus la stâlpul din colţul străzii pentru cineva care va aprecia «un persan de calitate». Toate acestea sunt bune intenţii, care, de cele mai multe ori, nu îşi ating scopul", afirmă reprezentanţii Gărzii de Mediu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Arderea deșeurilor, a devenit o adevărată problemă pentru calitatea aerului din Capitală

Aceştia arată că "dovada este cât se poate de vizibilă în zonele deja renumite pentru arderi, de la marginea Capitalei", dând exemplul zonei Sinteşti, unde "hainele, mobilierul sau alte lucruri date de pomană, de mulţi dintre noi ori pentru care am plătit să fie duse la groapa de gunoi, sunt în realitate aruncate la întâmplare pe câmpuri ori sunt dezmembrate şi incendiate”.

"Cantitatea de deşeuri din depozite necontrolate a ajuns în această zonă la peste 1.000 de tone şi nicio autoritate locală nu are capacitatea să susţină financiar salubrizarea şi depozitarea legală a acestor gunoaie. Şi nu e vorba doar despre deşeuri voluminoase, ci şi despre resturi din dezmembrări auto sau din contrucţii, recipiente cu substanţe periculoase ori, pur şi simplu, deşeuri menajere aruncate peste gardul din spate, de către localnici”, mai transmite Garda de Mediu.

Reprezentanții Gărzii de Mediu le recomandă oamenilor să predarea deșeurile către colectori autorizați.

Evitarea unor astfel de gesturi de mărinimie îndreptate către persoane necunoscute şi predarea deşeurilor către colectori autorizaţi este parte din rezolvarea problemei generate de arderile ilegale. Mai mult decât atât, se vor găsi întotdeauna adăposturi pentru oameni ai străzii sau asociaţii pentru persoane defavorizate gata să primească lucrurile bunepe care nu le mai purtăm sau nu ne mai sunt de trebuinţă în casă", afirmă sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Garda de Mediu, apel inedit pe Facebook: ”Sacoșa cu haine lăsată lângă ghena de gunoi, un gest de mărinimie care nu-și atinge scopul”