Antena Meniu Search
x

Video Un lider PNL din Dolj îşi obligă angajaţii să arunce gunoiul de la magazinele sale pe un câmp şi să îi dea foc: "Erau din curtea lu' mama"

România e sufocată de gunoaie şi ilegalităţi, iar mizeria porneşte de la vârf. Un preşedinte de filială de partid din Dolj se crede mai presus de lege. Fără nicio ruşine, îşi trimite angajaţii să arunce gunoiul de la magazinele sale pe un câmp din sat. Şi, ca să fie sigur că nimeni nu-i dă de urmă, oamenii dau apoi foc deşeurilor. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.11.2021, 20:17

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt imaginile dezastrului pe un câmp din comuna doljeană Teasc. Munţi de gunoaie otrăvesc pământul şi apa. Mormane de sticle, cutii, resturi alimentare şi doze de aluminiu. Responsabil pentru dezastrul ecologic este un om de vază în comună: preşedintele liberalilor şi proprietarul magazinului din localitate, Gheorghe Marinescu.  

În imaginile surprinse de un localnic sunt doi dintre angajaţii săi. Fără nicio reţinere, bărbaţii descarcă gunoiul din remorca tractorului. 

Localnic: Salutare, ce faceţi voi aici?

Pe acelaşi subiect

Angajat: Dăm foc la gunoaie!

Localnic: Ce faceţi?

Angajat: Dăm foc!

Localnic: Daţi foc? Păi de ce daţi foc?

Bonuri fiscale de la magazinul liderului PNL, printre gunoaie

Aşa şterg orice urmă ar putea duce la vinovat. Printre gunoaie, sunt sute de bonuri fiscale de la magazin.

Localnic: Să ştii că nu e bine ce faceţi voi. 

Angajat: Eu ştiu că nu e bine ce facem...Sunt doar angajat şi asta e treaba!

Bărbatul se apără de acuzaţii şi foloseşte drept paravan propria mamă.

Gheorghe Marinescu, preşedinte de filială PNL Teasc: Nu erau de la magazin, erau din curtea lu' mama. 

Reporter: Dumneavoastră i-aţi trimis să le arunce acolo?

Gheorghe Marinescu, preşedinte de filială PNL Teasc: Nu, eu nu am fost acolo.

Numai că, vânzătoarea de la magazin îl dă de gol.

Reporter: Pe domnul de pe filmare îl cunoaşteţi?

Vânzătoare: Da, este colegul meu.

Garda de Mediu i-a prins în fapt

Garda de Mediu a mers în teren pentru a verifica dezastrul. I-au surprins pe angajaţi chiar în timp ce dădeau foc deşeurilor. 

Gheorghe Călinoiu, garda de mediu Dolj: Le-am confiscat şi căruţa şi tractoraşul, Am sancţionat persoana fizică cu 10 mii de lei. 

Iar şoferul de pe tractor are şi dosar penal. Autorul moral al mizeriei nu a fost însă sancţionat. 

Primăria se luptă de mult cu gunoaiele. Anul acesta găsise chiar o soluţie pentru a-i prinde pe cei care aruncă mizeria la întâmplare: un sistem de supraveghere pentru care pregătise 80 000 de lei. N-a fost să fie. 

Mădălin Voicinovschi, reprezentant primărie: Am bugetat şi am suspus hotărârii Consiliului Local extinderea reţelei de supraveghere video. Din păcate, consilierii nu au aprobat.

Cristina Oprea, reporter Observator: Banii au luat însă altă cale, iar terenul a rămas la dispoziţia celor certaţi cu legea. 

Consilierii au votat să direcţioneze banii către biserică. Între timp, primăria a trimis angajaţii să cureţe terenul plin de resturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un lider PNL din Dolj îşi obligă angajaţii să arunce gunoiul de la magazinele sale pe un câmp şi să îi dea foc: "Erau din curtea lu' mama"