Antena Meniu Search
x

Observator Special! De ce femeile traiesc mai mult decat barbatii

Cercetatorii au aflat adevarul. Dupa lungi ani de cercetare si studii, oamenii de stiinta au gasit explicatia pentru faptul ca femeile traiesc mai mult decat barbatii.

Vezi și

Initial, domnii au incercat sa se scuze. Au invocat toate motivele din lume, culminand cu traditionalul "suntem mai stresati decat doamnele".

Cercetatorii i-au lasat sa-si expuna lista de argumente, dupa care i-au linistit: barbatii traiesc mai putin din cauza ca au un sistem imunitar mai slab, pentru ca, odata cu trecerea anilor, le scade numarul globulelor albe in sange. Doctorii au profitat de ocazie si au supralicitat: barbatii traiesc mai putin pentru ca nu se duc la controale medicale, beau si fumeaza, plus ca mananca nesanatos.

Cercetatorii au analizat sangele barbatilor si al femeilor si au descoperit ca urmasele Evei au un sistem imunitar mai "performant". Celulele albe din sange ii imbatranesc pe barbati, nu materia cenusie.

Probele de sange prelucrate in laboratoarele din Japonia au demonstrat ca, odata cu inaintarea in varsta, numarul de globule albe din sangele barbatilor scade mult mai mult decat in cazul femeilor. Avand in vedere ca globulele albe sunt cheia sistemului imunitar, ajungem la concluzia ca domnii sunt mult mai vulnerabili la infectii sau chiar la cancer.

Femeile beau mai putin alcool, fumeaza mai putin si merg mai des la medic. Femeile au si mai mult estrogen decat barbatii, ceea ce le protejeaza de afectiunile cardiovasculare pana la perioada menopauzei.

Medicii propun o solutie pe termen lung: "nemurirea" sa fie efectul celor sapte ani de acasa, in care copiii sa fie invatati sa-si mentina puternic sistemul imunitar.

Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania speranta de viata este de 70 de ani la barbati si 77 de ani la femei. Suntem pe ultimele locuri in clasament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Observator Special! De ce femeile traiesc mai mult decat barbatii