Antena Meniu Search
x

Video De ce preferă tot mai mulţi români să lucreze remote

Piaţa muncii s-a schimbat mult în ultimii doi ani. Aproape jumătate dintre angajaţii români s-au obişnuit atât de tare cu munca de la distanţă, încât dacă li s-ar cere să lucreze în mare parte de la birou, şi-ar căuta alt job. 

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 14:08

Vezi și

La acest moment, peste 60 la sută dintre angajaţi lucrează, în mare parte, din confortul casei, asta arată studiul realizat de cea mai mare comunitate online a angajaţilor din România. Şi mai bine de 70 la sută vor să continue la fel. Sunt mai puţin de 30 la sută cei care ar vrea să lucreze de la birou, măcar trei zile pe săptămână. 

În cazul în care compania le-ar cere să lucreze în mare parte din săptămână de la birou, 54 la sută dintre angajaţi nu ar fi de acord. Ce ar face, concret? 40 la sută şi-ar căuta un alt loc de muncă, 36 la sută ar dori să convingă cumva managementul să schimbe decizia, iar 25 la sută s-ar conforma doar pentru că nu au alternative. 

Mergem mai departe şi vedem de ce le place atât de mult angajaţilor români să lucreze de acasă. Mai bine de 60 la sută cred că astfel muncesc mai eficient, mai mult de jumătate - pentru că în acest fel pot avea mai uşor grijă de casă, iar cel mai mic procent este al celor care vor să jongleze cu două joburi în acelaşi timp. 

Pe de altă parte, pentru specialiştii HR, telemunca rămâne un subiect de îngrijorare. Şi avem şi explicaţia. Experţii spun că angajaţii nu mai comunică la fel de bine unii cu alţii, ceea ce, desigur, poate afecta calitatea muncii. În plus, firmelor le este mai greu să îi menţină motivaţi pe salariaţi de la distanţă. Iar în contextul unei posibile crize economice, este nevoie ca angajaţii să fie mai uniţi, ceea ce ar fi mult mai posibil de la birou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » De ce preferă tot mai mulţi români să lucreze remote