Carnea de struţ, ultima delicatesă propusă pentru masa de Crăciun
Anul acesta, de Crăciun, porcul are concurenţă serioasă! Din ce în ce mai mulţi români vor să mănânce sănătos, aşa că renunţă la preparatele tradiţionale.
Anul acesta, de Crăciun, porcul are concurenţă serioasă! Din ce în ce mai mulţi români vor să mănânce sănătos, aşa că renunţă la preparatele tradiţionale în favoarea altora exotice. Aşa că înlocuiesc porcul cu struţul. Struți găsesc la o fermă din apropierea oraşului Oradea. Şi, din ce spun crescătorii de struţi, cererile vin cu zecile.
De la ferma din Tinca, struţii pleacă doar în viaţă. În ţară, dar şi peste hotare: "Am avut o livrare pentru Franţa, 135 de capete. În acest an am vândut aproape 50 de bucăţi pentru consum la persoane fizice. Români, da. Din Arad, Timişoara au fost, din Oradea, bineînţeles, şi chiar din Târgu Mureş a fost o persoană."
Comenzile vin una după alta, chiar dacă preţul este destul de ridicat. 120 de lei pentru un kilogram de carne de struţ: "Este o carne care conţine puţin colesterol, dar cel mai mare avantaj al cărnii de struţ este faptul că este o carne plăcută la gust. Carnea de struţ este foarte gustoasă şi, bineînţeles, foarte sănătoasă. E foarte bogată în Omega 3 şi Omega 6."
Singurul dezavantaj e pentru crescători. Randamentul este destul de mic. La un struţ de 100, 110 kilograme, sunt doar 35 de kilograme de carne, organele şi vreo 4,5 kilograme de grăsime.
La ferma din Tinca sunt în permanenţă aproximativ 250 de exemplare. Acum, e drept, e o excepţie. După comenzile de sărbători, bihoreanul, de profesie inginer silvic, a mai rămas cu puţin peste 100 de păsări.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰