Antena Meniu Search
x

De frica DNA, o pensionară și-a luat viața

Scandalul "Şpagă pentru pensii" face o nouă victimă! Încă o femeie s-a sinucis, de teama procurorilor Anticorupţie. Ar fi dat mită un borcan de miere şi o şampanie, ca să se pensioneze mai devreme

Vezi și

Scandalul "Şpagă pentru pensii" face o nouă victimă! Încă o femeie s-a sinucis, de teama procurorilor Anticorupţie. Ar fi dat mită un borcan de miere şi o şampanie, ca să se pensioneze mai devreme

Gheorghiţa Iancu avea 54 de ani şi de un deceniu ieşise la pensie. Ilegal, o suspectau procurorii. Ca să devină pensionară, ar fi dat mită "o mică atenţie": o sticlă de şampanie şi un borcan cu miere.

De curând, femeia s-a trezit cu o citaţie acasă, în Mioveni. Era implicată în scandalul Şpagă pentru pensii. Aceasta s-a speriat că va face închisoare, chiar dacă era nevinovată. Avea o suferinţă veche: schizofrenie.

Boala, ruşinea şi teama au împins-o la un gest extrem. Sâmbătă, şi-a luat adio de la părinţii ei in scris. Şi-a luat apoi viaţa în râul Argeş. Acolo a găsit-o un cioban. Zăcea fără viaţă pe nisip, iar la cap avea o rană gravă. Anchetatorii au crezut iniţial că a fost ucisă.

Abia după două zile, poliţiştii au înţeles că s-a sinucis. E a patra victimă dintr-un scenariu tragic, devenit fenomen. Patru pensionari implicaţi în acelaşi scandal şi-au luat viaţa în ultimele două săptămâni. Primii - doi soţi din Harghita care au decis să moară împreună, pentru o datorie de 41.000 de lei, pe care o aveau la Casa de Pensii.

Cei doi s-au sinucis după ce inspectorii au descoperit că primeau o pensie de 1.200 de lei în baza unei hârtii false.

Tot ruşinea a mai doborât şi o altă femeie din Piteşti. Şi-a luat viaţa la câteva ore după ce a fost audiată de DNA. Era bolnavă şi avea dreptul la pensie, dar le dăduse medicilor bani, pentru că auzise că aşa se obişnuieşte. Sfârşitul ei tragic s-a repetat, acum, la indigo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » De frica DNA, o pensionară și-a luat viața