Antena Meniu Search
x

De teama falimentului, un bucătar a renunţat la cofetăria abia deschisă şi s-a reprofilat. Afacerea care i-a asigurat succesul

Supravieţuirea în pandemie este un test pe care îl dau aproape toţi micii întreprinzători în această perioadă. Mai ales că regulile se schimbă de la o zi la alta. Ca să nu dea faliment, un bucătar a renunţat la cofetăria pe care abia o deschisese şi s-a reprofilat. Meniurile studenţeşti i-au asigurat succesul. 

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 16:27

Vezi și

În această bucătărie din Constanţa e forfotă de dimineaţă până seara târziu. Ca să facă faţă comenzilior, patronul lucrează cot la cot cu angajaţii. La începutul pandemiei avea o cofetărie şi a fost la un pas să piardă tot. I-a venit însă ideea salvatoare a unei noi afaceri. 

Dan Revici, bucătar: Ne-am reprofilat pe partea de catering, mâncare. Sunt cereri destul de multe la partea de delivery la birouri, acasă. 

A fost nevoit să reinvestească alți bani în aparatură și să gândească noi meniuri. Se numeşte meniul studenţiei: cartofi prăjiţi, usturoi, cimbru, cârnaţi de casă, brânză rasă. Comenzile au început să curgă, mai ales de când în restaurant intră doar vaccinaţii. 

Clientă: Nu puteţi merge la restaurante şi în alte părţi. Nu, din păcate nu nu pot merge, doar ce am născut şi mai aştept un pic să mă vaccinez că totul e incert. Şi până mă vaccinez, comand. 

Client: Nu vreau să mă vaccinez. Şi e varianta aceasta e cea mai potrivită. 

Un meniu costă între 20 și 25 de lei, iar pentru platouri prețul ajunge la 40 de lei de persoană. Acum bucătarii își pot oferă serviciile şi direct acasă la client. Bucătar la tine acasă - este un nou concept pe care tot mai mulți chefi îl practică. Meniul este stabilit împreună cu familia care cere acest serviciu, iar de restul se ocupa bucătarul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » De teama falimentului, un bucătar a renunţat la cofetăria abia deschisă şi s-a reprofilat. Afacerea care i-a asigurat succesul