Antena Meniu Search
x

Decanul Facultății de Medicină din Iași, trimis în judecată pentru luare de mită

Doina Azoicăi, decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată că a primit mită o tavă și un ceainic argintat

Doina Azoicăi, decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată că a primit mită o tavă și un ceainic argintat

Potrivit unui comunicat al DNA, Doina Azoicăi va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Ionela Lăcrămioara Șerban, prodecan al Facultății de Medicină din Iași, pentru abuz în serviciu și fals intelectual; Ligia Nicoleta Buhuș, medic; Haizoun El Houssine, cetățean marocan, Agha Romeen.

Potrivit DNA, în ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicăi, decan al Facultății de Medicină Generală Iași, a primit de la Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, o tavă confecționată din cupru, argintată, în greutate de 1.359,90 grame (valoare de piață minimă 800 lei) și un ceainic argintat, confecționat din alamă, cupru și zinc (valoare de piață minimă 100 lei).

Bunurile respective au fost primite în schimbul înscrierii fiului lui Haizoun El Houssine, în mod nelegal, direct în anul II de studii la Facultatea de Medicină Iași.

Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, în baza procesului-verbal menționat (prin care a fost analizată solicitarea de înscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine), Doina Azoicăi a aprobat solicitarea acestuia de înscriere direct în anul II de studii la Facultatea de Medicină, deși, pe baza documentelor depuse anterior și conform scrisorii de acceptare emise de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, acest candidat nu putea fi înscris la studii decât în anul I.

În acest fel, bugetul Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxă de școlarizare pe care instituția de învățământ avea interesul legal să o încaseze pentru anul I de studii.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Iași, cu propunerea menținerii măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea Doinei Azoicăi, până la concurența sumei de 5.000 euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Decanul Facultății de Medicină din Iași, trimis în judecată pentru luare de mită