Antena Meniu Search
x

Declaratia unica 2018. Cum se completează declaraţia ANAF

Declaratia unica 2018 sau Formularul 122, în care trebuie declarate veniturile încasate în anul 2017, trebuie depusă la ANAF până pe data de 16 iulie. Declaratia unica poate fi depusă la ghişeele ANAF, prin poştă sau online.

Declaratia unica 2018 sau Formularul 122, în care trebuie declarate veniturile încasate în anul 2017, trebuie depusă la ANAF până pe data de 16 iulie. Declaratia unica poate fi depusă la ghişeele ANAF, prin poştă sau online.

Declaratia unica privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se completează şi se depune exclusiv pentru veniturile din anul 2017.

Persoanele care au avut venituri doar din salariu nu trebuie să depună această obligaţie.

Românii care au venituri din alte surse sau categorii de venit sunt singurii care trebuie să depună declaratia unica 2018.

Pe acelaşi subiect

Formularul pentru completarea declaratiei unice poate fi descărcat aici.

Declaratia unica 2018 trebuie depusa la ANAF pana pe 16 iulie

Declaratia unica 2018. Cum se completează formularul 122

Potrivit ANAF, declaraţia se completează pe surse şi categorii de venit, de către contribuabil sau de către împuternicitul/curatorul fiscal al acestuia.

Informaţiile prevăzute de formular, corespunzătoare situaţiei fiscale a contribuabilului, trebuie înscrise corect, complet şi cu bună-credinţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt obligaţi să depună declaratia unica 2018, românii care au obţinut venituri din:

- activităţi independente;

- cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendă;

- activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte in sistem real;

- piscicultură şi/sau silvicultură;

- transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar;

- jocuri de noroc realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker.

Declaratia unica sau formularul 122 trebuie depusă până pe data de 16 iulie 2018.

Acest lucru se poate face direct la ghişeele ANAF, prin Poşta Română sau prin intermediul Spaţiului Privat Virtual al ANAF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Declaratia unica 2018. Cum se completează declaraţia ANAF