Antena Meniu Search
x

Video Se anunţă schimbări pentru şoferi! Decontarea directă ar putea să devină obligatorie la poliţele RCA

Se anunţă schimbări importante pe piaţa RCA din România. Decontarea directă, care permite şoferilor implicaţi în accidente rutiere să îşi repare maşina în baza propriei asigurări, ar putea deveni obligatorie. Proiectul de ordonanţă de urgenţă vine la pachet cu scumpiri, atrag atenţia transportatorii.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 02.02.2021, 16:41

Vezi și
  • Asigurarea maşinii, mai scumpă

Decontarea directă ar putea să devină obligatorie la poliţele RCA. În acest moment ea este facultativă, iar cei care vor să beneficieze de acest serviciu trebuie să plătească în plus. Cum funcţionează?! Pe scurt, şoferii îşi pot repara maşina, pe baza propriei asigurări RCA, dacă sunt implicaţi în accidente, fără să aibă vreo vină.

Asigurarea maşinii, mai scumpă

Mai apoi, compania de asigurări va recupera apoi banii, de la asiguratorul şoferului vinovat de accident. Un proiect de ordonanţă de urgenţă în acest sens este în dezbatere publică. Transportatorii atrag atenţia că introducerea decontării directe la asigurările RCA va crește cel mai probabil prețurile asigurărilor auto, iar oamenii vor fi obligați să plătească mai mult pentru asigurarea mașinii.

Dau și un exemplu cei de la fort: Daca asiguratorul A are garanţia ca orice suma platită cu titlu de despăgubire va fi recuperată de la asiguratorul B, nu va mai avea nici un interes sa controleze valoarea acestei despăgubiri. Şi de aici creşterile de preţuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Se anunţă schimbări pentru şoferi! Decontarea directă ar putea să devină obligatorie la poliţele RCA