Antena Meniu Search
x

Denisa visează să devină o mare pianistă

La 16 ani, va avea primul ei concert la pian. Denisa, o adolescentă care a adunat mai multe premii decât ani de viaţă, va cânta azi la Bucureşti

Vezi și

La 16 ani, va avea primul ei concert la pian. Denisa, o adolescentă care a adunat mai multe premii decât ani de viaţă, va cânta azi la Bucureşti.

Simte muzica şi corpul îi vibrează pe note. Când am intrat în sală, Denisa repeta. Nu poţi să o întrerupi. Ochii ei nu văd decât muzica, degetele îi simt doar clapele. Atunci când o priveşti la pian, priveşti un întreg.

Denisa îşi găseşte cu greu cuvintele. A plecat din România pe vremea când avea 10 ani şi de şase nu s-a mai întors acasă. Acum este prima dată. Italia a adoptat-o ca să o crească. Aşa a vrut ea, iar familia i-a fost alături.

A fost admisă la conservatorul italian cu media 10. Atunci s-au deschis drumurile, dar s-au adâncit suferinţele.

Familia Curtaşu avea un trai greu şi în România. Dar viaţa scumpă din Italia, costurile ridicate ale studiilor s-au aşezat greu pe umerii unui tată cu handicap şi al unei bunici de aproape 80 de ani. Mama a părăsit-o când era mică. Totuşi, niciunul nu renunţă. Iar evoluţia Denisei îi încurajează. Premii peste premii, laude şi mai ales, o dorinţă de mai mult care sfidează graniţele.

Astăzi, Denisa s-a întors acasă. A venit singură într-o lume de care îşi mai aduce aminte, dar care acum are altă culoare. Ea este pianista care va urca mâine seară pe scena Centrului Cultural al Capitalei, Arcub.

Fetiţa care în urmă cu câţiva ani zâmbea timidă, este acum tânăra care va fi privită şi admirată de o sală întreagă. Aşa cum se întâmplă în Italia atunci când urcă pe scenă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Denisa visează să devină o mare pianistă