Antena Meniu Search
x

Dependenţa de seriale ne poate îmbolnăvi! Zeci de mii de români pierd nopţile urmărind actorii preferaţi

Excesul de seriale este la fel de periculos pentru sănătate, avertizează medicii. Tot mai mulţi români au prins gustul producţiilor care se difuzează on-line.

Vezi și

Excesul de seriale este la fel de periculos pentru sănătate, avertizează medicii. Tot mai mulţi români au prins gustul producţiilor care se difuzează on-line. Şi pierd nopţile urmărind episod după episod, până la epuizare.

Alexandra, Livia, Adi şi Ştefan sunt patru prieteni care iubesc să vadă filme împreună.

În fiecare săptămână, se strâng acasă la unul din ei şi toată noaptea fac... binging. Adică se uită la seriale non-stop.

Platformele de filme on-line sunt disponibile de câţiva ani şi în România. Cei care plătesc un abonament lunar îşi pot vedea oricând actorii favoriţi.

Fenomenul poate duce însă la dependenţă, avertizează psihologii. Cei care vizionează filmele pe telefon se pot alege cu probleme de vedere sau cu dureri de cap.

Medicii ne avertizează că prea multe nopţi pierdute la rand ne pot afecta grav sănătatea.

Asta pentru ca suprasolicitam organismul fara un motiv real. Oboseala se aduna si devenim mai sensibili la raceala spre exemplu. Nu mai suntem atenti la ce ni se intampla in jur si ne pierdem concentrarea si la locul de munca. Tocmai de aceea este bine sa tinem sub control acest comportament.

Un studiu dat publicităţii de Asociaţia Americană a Inimii arată o creştere a îmbolnăvirilor la persoanele care nu se odihnesc suficient noaptea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dependenţa de seriale ne poate îmbolnăvi! Zeci de mii de români pierd nopţile urmărind actorii preferaţi