Antena Meniu Search
x

Descoperire MACABRĂ în Catedrala Romano-Catolică din Iasi! Arheologii au multe nelămuriri

Zeci de schelete au fost găsite în urma unor săpături masive în podeaua bisericii. Cripta i-a pus pe gânduri pe arheologi, după ce au pătruns în interior. Osemintele erau îngropate în poziţie fetală

Vezi și

Zeci de schelete au fost găsite în urma unor săpături masive în podeaua bisericii. Cripta i-a pus pe gânduri pe arheologi, după ce au pătruns în interior. Osemintele erau îngropate în poziţie fetală.

Oamenii sunt uluiți! Au vrut, inițial, să renoveze și să consolideze Catedrala Romano-Catolică din Iași, dar surpriza a fost mare. Săpăturile în podeaua lăcaşului de cult au scos la lumină o... criptă veche. 

Sub catedrala catolică s-ar afla ruinele unei biserici din secolul al 14-lea. Dovada stă în spaţiul funerar ce se află chiar sub podeaua bisericii. Chiar și așa... arheologii au multe nelămuriri.

Ceea ce s-a dovedit a fi de-a dreptul șocant pentru cercetători au fost cele peste 30 de schelete aşezate haotic, la diferite adân­cimi. Nici poziția lor nu era una normală, fapt ce a dat naștere altor confuzii.

Arheologii vor continua săpăturile pentru a stabili care este, de fapt, povestea osemintelor străvechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Descoperire MACABRĂ în Catedrala Romano-Catolică din Iasi! Arheologii au multe nelămuriri