Antena Meniu Search
x

Condamnați și după închisoare: majoritatea deținuților români sunt respinși de angajatori

Aproape 40 la sută dintre deţinuţii care ies din penitenciare se întorc acolo. După ce îşi execută pedeapsa, condamnaţii sunt respinşi de societate.

Vezi și

Aproape 40 la sută dintre deţinuţii care ies din penitenciare se întorc acolo. După ce îşi execută pedeapsa, condamnaţii sunt respinşi de societate, dar mai ales de angajatori. Puţini acceptă să lucreze cu foştii deţinuţi. Aşa au ajuns chiar şi tinerii capabili, cu studii superioare şi experienţă, să nu se poată reintegra.

E ora săptămânală de reintegrare socială la Penitenciarul Jilava. Numai aici şi la Rahova, în Capitală, funcţionează programul "Comunitatea Terapeutică", prin care o mână de tineri deschişi la minte încearcă să le facă rost de o şansă tinerilor. închişi.

După câteva luni de dresaj, Cătălin, Rafael şi Robert vor primi un certificat care ar trebui să-i ajute să-şi găsească de muncă, odată eliberaţi.

Au aflat că afară e greu de la prietenul lor, Marius, masterand în drept şi fost agent de bursă. El s-a eliberat de un an şi, cu toată pregătirea profesională, nu a reuşit încă să-şi refacă viaţa. Şi-a încercat norocul pentru angajare în toate direcţiile. Dar.

Dacă patronii sunt reticenţi în a le acorda acestor oameni a doua şansă, duminică seară, la Observator vedeţi cum reacţionează statul atunci când condamnaţii lui vin să ceară sprijin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Condamnați și după închisoare: majoritatea deținuților români sunt respinși de angajatori