Antena Meniu Search
x

Sute de litri de dezinfectant, produse la Universitatea din Sibiu

În lupta împotriva COVID-19 se alătură şi profesorii de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. În laboratoarele instituţiei se produce dezinfectant pentru medicii de familie şi căminele de bătrâni din judeţ. Până acum pe porţile universităţii au ieşit 1.000 de litri de dezinfectant preparat după reţeta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Materia primă pentru prepararea dezinfectantului a fost donată de fundaţia comunitară din oraş.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 16:44

Vezi și
  • Sute de litri de dezinfectat, produse la Univesitatea Lucian Blaga din Sibiu
  • Specialiștii, ajutați cu donații

În laboratoarele Universităţii Lucian Blaga din Sibiu se lucrează la foc continuu. Profesorii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie prepară sute de litri de dezinfectant. Ingredientele sunt cântărite şi amestecate cu mare atenţie. Reţeta folosită este recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Felicia Gligor, prof dr. farmacist ULBS Sibiu - Din cantităţile pe care le avem, în jur de 1.800 de litri putem produce cu ce avem până acum. Este absolut normal ca să contribuim cu toţii şi să facă ceea ce ştie să facă.​

Autorităţile locale au venit cu ideea ca Universitatea să producă dezinfectant. Crucea Roşie se va implica în distribuirea soluţiei acolo unde este necesară.

DANIELA CÂMPEAN, presedinte Consiliul Judetean Sibiu - Va fi dsitribuit către centrele de asistenţă socială din judeţul Sibiu, căminele de bătrâni, primăriile care ne-au solicitat acest produs. Să sperăm că va fi de ajutor celor pentru care am pregătit acest dezinfectant.

Fundaţia care a donat materia primă pentru producerea de dezinfectant va continua să strângă fonduri pentru ca profesorii medicinişti să-şi poată continua munca.

Materia prima a fost asigurata de o fundatie din oras prin intermediul donatilor facute de sibieni.

Farmacistii de la Facultatea de Medicina prepara dezinfectatul in mod voluntar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sute de litri de dezinfectant, produse la Universitatea din Sibiu