Antena Meniu Search
x

Dieta perfectă se stabileşte după forma corpului nostru, calităţi, defecte şi temperament

În timp ce unii o caută pe internet şi în cabinetul medicilor nutriţionişti, cea mai bună dietă de slăbit este dictată chiar de forma corpului nostru.

Vezi și

În timp ce unii o caută pe internet şi în cabinetul medicilor nutriţionişti, cea mai bună dietă de slăbit este dictată chiar de forma corpului nostru. Asta spune cel mai vechi sistem medical din lume, care propune trei tipologii. Putem să pierdem în greutate şi să ne menţinem sănătoşi dacă înţelegem carui grup apartinem şi respectăm câteva sfaturi simple.

Sălile de fitness, în care oamenii îşi sculptează muşchii în ore lungi de exerciţii, nu existau în urmă cu cinci mii de ani, pe când se năştea cel mai vechi sistem medical din lume, Ayurveda. Indienii înţelegeau însă, că în corpul omenesc se află cinci energii fundamentale: pămănt, apă, foc, aer şi eter, şi că din combinarea lor rezultă trei tipologii constituţionale. 

Prima tipologie, Vata, este caracteristică persoanelor înalte sau neobişnuit de scunde, slabe şi fragile. Acestea îşi folosesc ineficient energia, se enervează uşor, obosesc repede şi nu asimilează nutrienţii. 

Pitta, în schimb, este o persoană bine proporţionată, cu apetit bogat şi digestie bună. I se recomandă să mânce la ore fixe alimente cu efect răcoritor. 

Pe acelaşi subiect

Kapha este tipologia celor cu trup solid, dar leneşi, care se îngraşă repede. Trebuie să evite dulciurile şi să consume mai multe crudităţi. O tipologie pură nu există însă. Fiecare dintre noi ar avea câte ceva din toate cele trei tipologii. 

Nutriţioniştii clasici nu se opun acestui model de alimentaţie, dar spun că probleme serioase cu greutatea trebuie rezolvate doar la medic. 

Indiferent de dieta adoptată, sportul rămâne un aliat în lupta cu kilogramele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dieta perfectă se stabileşte după forma corpului nostru, calităţi, defecte şi temperament